"Hep birlikte bu günleri aşacağız"

Ulusal Gençlik Derneği 2016 yılının başında başlattığı her türlü düşünce ve inançtaki topluluk ve derneklere yönelik ziyaretlerini Çerkezköy Samsunlular Derneği ve Geylani İlim İrşad

Çerkezköy 12.04.2016 01:11:00 0

“KAN DÖKMESİ HAK DEĞİLDİR”

Ulusal Gençlik Derneği önceki akşam ilk ziyaretini Geylani İlim, İrşad ve Eğitim Derneğine gerçekleştirdi. Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Geylani Derneği Başkanı Seyid Umut Koç “ İslam coğrafyasında kan ve göz yaşı hakim olmuştur. Müslümanların biz birinin kanını dökmesi hak değildir. Şuan ki cihadın İslam’da yeri yoktur. İş, gençlerimize düşüyor. Böyle bir yanılgının içine düşmesinler. Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da bu savaşı çıkardılar. Türkiye’de de böyle bir savaş çıkarmak istiyorlar.”dedi. Çerkezköy’de sakallı cübbeli birçok kişinin olduğunu fakat Kur’an-ı Kerimi okumadıklarını hatta namaz bile kılmadıklarına değinen Koç, “Şekil olarak değil kalben inanmak gerekiyor. Manasını bilmeden Arapça ezberin de bir değeri yok. Bunun sebebi de sen Allah’ı tehdit yönüyle anlattın. Kadiri Cemaati olarak kabul etmiyoruz. Bizim adabımızda ahlakımızda bu yoktur” diye konuştu.

“MUTLULUK DUYDUK”

Her inancın başlarının üstünde yeri olduğunu kaydeden Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan dolayı en çok birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. Müslüman coğrafyasında gözyaşının dinmesi temenni ediyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı da mutluluk duyduk” dedi.

“BU KAN GÖZYAŞI DURMALIDIR”

Geylani İlim İrşad ve Eğitim Derneği’nden ayrılan ULUSDER üyeleri son olarak Çerkezköy Samsunlular Derneğini ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette konuşan Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram “Sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Bizlik ve beraberlik anlamında Çerkezköy’de birlikte yiyor birlikte içiyoruz. Güzel günler bizi bekliyor.”dedi. Konuşmasını şehitleri rahmet ve minnetle anarak sürdüren Samsunlular Başkanı Bayram “Sürekli şehit haberleri geliyor, içimiz kan ağlıyor. Bu kan bu gözyaşı durmalı.”dedi. Bayram, konuşmasını “Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı olarak gerçekleştirdiğiniz ziyaretten dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”diyerek noktaladı.

“BU GÜNLERİ AŞACAĞIZ”

Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın gerçekleşen ziyarette “Samsun, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehirdir. Samsun’un Cumhuriyet tarihinde önemli bir yeri vardır. Milli mücadeledeki öneminden dolayı bu şehrimizi seviyoruz. Şehit haberleri bizi de üzüyor. Türkiye sanki bir kaosa gidiyor. Türk Kürt, Alevi Suni hep birlikte olarak bu günleri aşacağız. Dilimiz döndüğünce bu gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde birlikteliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemlerden geçtiğimizi anlatmaya çalışıyoruz.”dedi. Gerçekleşen ziyaretlerde dernek başkanlarına Atatürk resmi hediye edilirken dernek binalarının önünde ziyaretlerin anısına toplu fotoğraf çekildiler.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10