MR çilesine son

Açılışı merakla beklenen Çerkezköy'ün yeni Devlet Hastanesi'nde, mevcut hastanede olmayan MR hizmeti verilmeye başlandı. Hastane yetkilileri, yeni binada hizmete başlayan MR ünitesi sayesinde MR için ?

Çerkezköy 14.04.2016 03:19:00 0
MR çilesine son

GEÇİCİ KABUL TAMAMLANACAK
Hastanenin yeni binasında çalışmaların yüzde 99 oranında tamamlandığını ifade eden Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu, “Yeni binanın proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ekim 2013 tarihinde yer teslimi yapıldı ve 1 ay sonra da hafriyat çalışmalarına başlandı. 18 Nisan Pazartesi günü geçici kabulün tamamlanması için Ankara’dan kontrolörler gelecek. Biz de 15 Nisan Cuma günü itibari ile yeni binamıza taşınma sürecini başlatacağız. Bir ay içinde yeni binamızda hizmet verir hale gelmeyi planlıyoruz” dedi.
 

MR CİHAZI KURULDU
Başhekim Uz. Dr. Necati Karaoğlu, “Hastanemizin açılışından önce yıllardır MR için Çorlu ve Tekirdağ’a gitmek zorunda kalan hastalarımızı bu sıkıntıdan kurtarmak istedik. MR ünitesi için ihaleye çıktık. Bir firma 3 yıllığına ihaleyi kazandı. Sonrasındaki süreçte 3 ay içinde MR cihazı yeni binamıza kuruldu. Bugün de ilk hastalarımız burada MR çektiriyor. Dolayısıyla yeni binamızda ilk hasta kabulümüzü gerçekleştirmiş oluyoruz” açıklamalarında bulundu.
 

TRAKYA’DA DAHA GELİŞMİŞİ YOK
MR ünitesinin hasta kabulüne başlaması dolayısıyla Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Mustafa Dönmez, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Kürşat Koparan, MR Ünitesi Sorumlu Teknikeri Kanber Can ve Hastane Müdürü Yalçın Ay da yeni MR ünitesinde hazır bulundu. MR cihazı hakkında bilgiler veren Çerkezköy Devlet Hastanesi Radyoloji Teknikeri Kanber Can, “Trakya Bölgesi’nde bundan daha gelişmiş bir MR cihazı yok. Tüm çekimlere haiz bir cihaz. Burada halkımıza 7/24 hizmet vereceğiz. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 

31 BİN 700 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP
Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yeni binasının 206 yatak kapasiteli olduğunu ifade eden Başhekim Necati Karaoğlu, “Hastanemiz 27 bin 400 metrekarelik alan üzerine kurulmuş olup, toplam 31 bin 700 metrekare kapalı alana sahiptir. Hastanemizde yenilik olarak MR ünitesinin yanı sıra 5 adet de özel SDL Odası (Sancı-Doğum-Loğusa) bulunuyor. Yeni binamız ile birlikte hastanenin fiziki kapasitesi artacak. Zamanla doktor kadrosu genişleyecek. Halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti verebileceğiz” dedi ve yeni binanın tüm bölge halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10