Minikler Pera'ya misafir oldu

Özel Safa Kelebek Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Pera Villa Pastanelerinin üretim tesisini ziyaret ederek, çok sevdikleri pasta ve böreklerin nasıl yapıldığını gördü.

Çerkezköy 15.04.2016 02:36:00 0
Minikler Pera

 EN ÖNEMLİ KURALIMIZ HİJYEN
Çerkezköy’de Bağlık Mahallesi Çamlıbel Sokak Numara 3’te faaliyet gösteren Özel Safa Kelebek Anaokulu öğrencileri, anasınıfı öğretmenleri Ayşe Özaydın, Şule Nur Paçalıoğlu ve Nimet Furan ile birlikte Pera Villa Pastaneleri’nin üretim tesislerini ziyaret etti. Dün saat 13.00’da gerçekleşen ziyarette minik öğrenciler Pera Villa Pastaneleri Sahibi Şahin Aktürk tarafından karşılandı. Üretim tesisindeki gezi öncesinde minik öğrencilere Pera Pastaneleri hakkında bilgiler veren Şahin Aktürk, en temel kurallarının hijyen olduğunu söyledi.
 

 

11 HAMURU BİRDEN AÇTI
Bilgilendirmenin ardından miniklere Pera Villa Pastaneleri imalathanesinde günlük yapılan işler hakkında bilgiler verildi. Minikler ilk olarak Baklava Ustası Ömer Can’dan baklava hamurunun nasıl açıldığı ve baklavanın nasıl yapıldığını öğrendiler. Baklava yapımında hamuru olabildiğince ince açmak gerektiğini kaydeden Ömer Can, aynı anda 11 hamuru birden açtı. Hamur açma işleminin tamamlanmasının ardından Baklava Ustası Ömer Can, hamurun ne kadar ince açıldığını gösterdi.
 

 

BÖREK USTASI MİNİKLERİ BÜYÜLEDİ
Baklava bölümünün ardından yaş pasta yapım bölümüne geçen minikler burada ise Pasta Ustası Veysel Kaya’dan o çok sevdikleri pastaların nasıl hazırlandığını öğrendi. Veysel Kaya, miniklere kirpi, arı ve uğur böceği şeklindeki pastaların nasıl hazırlandığını uygulamalı bir şekilde anlattı. Minik öğrenciler daha sonra Börek Ustası Taner Can’dan da böreklerin nasıl yapıldığını öğrendi. Taner Can’ın elleri ile hamuru havada döndürerek açması miniklerin ilgisini çekti. Ziyaret sonunda öğrenciler ve öğretmenler Pera Villa Pastaneleri Sahibi Şahin Aktürk ve çalışanlara teşekkür ederken, Şahin Aktürk de minik öğrencileri üretim tesislerinde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, miniklere çeşitli ikramlarda bulundu.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10