Kutlu Doğumda kuran ziyafeti

Çerkezköy İlçe Müftülüğü ve Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Çerkezköy Belediyesi Amfi Tiyatro'da yapılan açılış konuşmaları, Kuran-ı

Çerkezköy 15.04.2016 02:41:00 0
Kutlu Doğumda kuran ziyafeti

MFİ TİYATRODA DÜZENLENDİ

Amfi Tiyatro’da dün saat 14.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ö.Sertan Topkaya,  Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ramazan Tahiroğlu, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, ÇTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin,Türk-İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, belediye meclis üyeleri, ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

 

 

“CENABI HAK HER ZAMAN BİZLERE KURAN DİNLETMEYİ NASİP ETSİN”

Programda açılış konuşmasını ise Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna gerçekleştirdi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de kutlu doğum haftasını coşkulu bir şekilde kutladıklarını kaydeden Tuna “

Bu gün açılış programımızda Kuran ve ilahi ziyafeti var. Allah bizlere her zaman kuran,ezan sesi ve ilahi sesi dinletmeyi nasip etsin.Ayrıca Kuran’ın manasını anlamak hayatımıza aktarılması çok daha önemli. Eğer manasını bilmez isek bir anlamı yok. İşimizi doğru yaparsak ameli Salih’in sevabı da çok olur. Yardım yaparken de tevhit ederken de insanın kendisi yapmalıdır. Tarihimizde Müslümanlar zor zamanlarını yaşıyor. İslam alemi bölünmek, parçalanmak için çalışılıyor.Sebebiyeti de emperyalist ülkelerin İslam ülkelerini baskı ve esaret altına almak istiyor.Bu nedenle uyanık olacağız ve birlik ve beraber olacağız. Birlik ve beraberliğimizde ödün vermeyeceğiz” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

“HZ. PEYGAMBERİMİZİN IŞIĞI İNSANLIĞI AYDINLATIYOR”

Dolu dolu bir kutlu doğum programı hazırlayan İlçe Müftülüğüne teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Kutlu Doğum haftası insana dair tüm erdemleri üzerinde toplayan HZ. Peygamberimizin insanlığı  ışığıyla aydınlatıyor.Hz. peygamberimiz insanlığı ışığıyla aydınlatması için doğmuştur. Bu İnsanlık tarihinin en önem olayıdır. Bu günlerde sevgimizi ve kardeşliğimizi de daha da pekiştireceğimiz günlerdir.Alemlere rahmet olarak gönderilen HZ. Peygamberimizin doğum yılı münasebetiyle kutladığımız bu Kutlu Doğum haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

 

KURAN VE İLAHİLER OKUNDU

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından Çorlu Bağlariçi Camii İmam hatibi Serdar Dökmen, Çerkezköy Fevzipaşa Cami İmam Hatibi Faruk Çoban, Gebze Camii İmam hatibi Emrullah Çalışkan, Gebze Çobanbaş Cami İmamı Adem Akbaş tarafından kuran-i Kerim okunup ilahiler söylendi. Programda Diyanet İşleri .Başkanlığı Müşaviri Ramazan Tahiroğlu kuran ve ilahi grubuna  bir buket çiçek takdim etti.

“BİZ KARDEŞLİK DUYGUSUNU ÖZÜMSEMİŞ BİR MİLLETİZ”

Çiçek takdimi sonrasında konuşma gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ramazan Tahiroğlu” Bu güzel ilçemize ne zaman gelsem Çanakkale’yi  anımsamaktayım.Çünkü Çanakkale’de bir günde 16 bin şehit verdik.Gazi Mustafa Kemal diyor ki, ‘Düşman ile aramızda birkaç metre var, devamlı şehit veriyoruz. Şehit olanların yerine siperlerde yer alacaklar arka taraflarda ellerinde kuran okuyorlardı. Bize bu zaferi kazandıran ruh da bu Kuran ruhudur.”diyor. Şimdi biz o ruhla güneydoğuda yaşıyoruz. Güneydoğuda da bize Çanakkale’de yaptıkları şeyin aynısını yapmaktadırlar.  Oradaki halkımızın hiç suçu yoktur. O halkımız namuslu, vatansever kardeşlik ruhu taşıyan vatanını milletini özümsemiş bir topluluktur. Uyanık olacağız. Bu vatanı birlikte kurduk,birlikte koruyacağız.Dış mihraklar Osmanlıyı yıktı ama bu kez Cumhuriyetimizi yıkamayacaklar.Kuran bizim ruhumuzdur.Allah bizi Kuran’dan  ve onun yolundan ayırmasın” dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10