Belediye arsayı verirse Meslek Lisesi yapılacak

Kapaklı'da İsmail Karaöz Başkanlığında kurulan İmam Hatip Okulları Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği, düzenlenen basın toplantısı ile yönetim kurulunu tanıttı.

Kapaklı 18.04.2016 10:58:00 0
Belediye arsayı verirse Meslek Lisesi yapılacak

AMACIMIZ HALKIN TALEBİNİ KARŞILAMAK

7 kurucu üye ile yola çıktıklarını kaydeden Karaöz, “Amacımız Kapaklı halkının talebi olan İmam-Hatip Ortaokul ve Liseleri talebini karşılamaktır. Bu kapsamda İmam-Hatip okulları yapmayı ve yaşatmayı hedefliyoruz. Kurucu Yönetim Kurulu’nda Çerkezköy İmam-Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurucuları arasında yer alan dört üye, Kapaklı İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Yavuz Kayaalp, Kapaklı esnaflarından İrfan Demir, emekli fabrika müdürü Tekin Güldal ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tahsin Nalbant yer alıyor” dedi. Karaöz, Kapaklı’ya 24 derslik bir okul kazandırmak istediklerini ve okul inşaatının  yüzde 51’ini üstlenen hayırsever işadamına okulun isim hakkını vereceklerini kaydetti.

YENİ DÖNEMDE YENİ OKULLAR EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLAYACAK
İlçede ciddi anlamda derslik sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ise “ nüfusun artması ile birlikte derslik ihtiyacı da doğuyor. Karaağaç Mahallesi’nde 24 derslikli kız meslek lisesinin temeli atıldı. Yine Karaağaç Mahallesi’nde 8 derslikli okul öncesi anaokulunun yapım çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında temelini attığı 40 derslikli ortaokulda da çalışmalar hızla sürüyor. Bu okullarımız inşallah 2016-2017 eğitim öğretim döneminde hizmete girecek” diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı’na 3 okul talebinde daha bulunduklarını sözlerine ekleyen Tahsin Nalbant, “Bir Anadolu Lisesi, bir İmam Hatip Lisesi ve bir de Fen Lisesi talebimiz oldu. Arsaları hazır olan bu üç okul için Bakanlıktan yanıt bekliyoruz. Ayrıca Belediyeye ait 30 dönümlük bir alan var. Belediye o arsayı eğitim alanı olarak tahsis ederse, bölgemizin ihtiyacı olan bir de Endüstri Meslek Lisesi yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
PARTİLERE HABER VERMEDİK
Basın mensuplarının “Neden kurucu yönetimde hep AK Partililer var. Diğer siyasi partilere haber verilmedi mi?” sorusuna cevap veren İsmail Karaöz, “Biz hiçbir siyasi partiye haber vermedik. AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, dernek üyemiz olarak buradadır. Kurucu üyelerimizin çoğunluğu da daha önceden tecrübeleri olduğu için Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nden seçilmiştir” dedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10