Gergin geçen kongrede Tanyeri güven tazeledi

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Pazar günü Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kapalı Spor Salonu yanında bulunan dernek binasında Olağanüstü Genel Kurulunu yaptı.

Çerkezköy 18.04.2016 11:00:00 0
Gergin geçen kongrede Tanyeri güven tazeledi

GERGİN ANLAR YAŞANDI

Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı. Divan Başkanlığına Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ın seçildiği seçimde zaman zaman gergin anlar yaşandı. Seçim öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As “ Kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada düne bakmayınız. Birlik ve beraberlik içinde derneği en iyi yerlere getirmek için mücadele edin. Seçilecek olan başkana da görevinde başarılar diliyorum” dedi.

“ÖN AYAK OLACAK ARKADAŞ İSTİYORUM”

Kongrede daha sonra konuşmalara geçildi. Başkan adaylarından Derneğin Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu yönetimde yer alan ve derneğe destekte bulunmayan üyelere ateş püskürdü. Derneği toparlamak adına aday olduğunu kaydeden Gündoğdu “ Ben burada dernek başkanı olacağım diye bir şey yoktur. Ben bu zamana kadar dernekte hep hizmet için vardım. Bir başkandan daha fazla çalıştım ve mücadele ettim. Artık yoruldum. Yeri geldiğinde dost yeri geldiğin de ise düşman oldum. İçimizden bu işi toparlayacak derleyecek Servisçiler Odasının kurulmasına ön ayak olacak arkadaş istiyorum. Biz her zaman ekmeğimize sahip çıktık. Dernekte gerçekten birlik ve beraberlik yok. İnsanları toparlayacak insana ihtiyacımız var. Benimle saatlerce mesaisini harcayan insanlar elini vicdanına koyarak oy kullansın” dedi.

“KAZANAN DERNEĞİMİZ OLACAK”

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini 2.5 yıldır en iyi yerlere getirmek için mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Fikret Tanyeri “ Yönetimde yer alan 23 arkadaş var. Keşke her toplantılarımız böyle olsa. Yönetimdeki arkadaşlarımız artık yoruldu. Bizler hep servisçilerimiz için mücadele ettik. Yapılacak bu seçim derneğimizin iyi yerlere gelmesine vesile olur. Benimle beraber yola çıkan ve dernek için çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu hizmet yarışıdır. 12’inci aya kadar kan değişikliği gerekli dedim ama kısmet olmadı.Kongremizi Aralık ayında yapacaktık ama yönetimdeki arkadaşlar istifa edince seçim kararı çıktı. Herkese hayırlı olsun. Bu seçimin sonunda kazanan derneğimiz olacak” dedi.

“BURAYI BİZE TESLİM EDİN”

Yönetim kurulu üyelerinden Nazif Usta da söz olarak konuşma gerçekleştirerek yönetimi topa tuttu. Usta “ Bu derneğin kurulması ve mekanın oluşu Hanifi Karataş ve Nazif Usta’nın sayesindedir. Bu dernek bu kişilerin üzerinden buraya gelmiştir. Kim kurdu ise burayı kuruculara teslim ediyorsunuz. Siz bu bayrağı taşıyamadınız. Ona göre hesabını yapın, bayrağı bize teslim edin. Bu dernek için iş yapan kimse görmedim. Ben buranın temel taşıyım. Aksi halde beş kişi istifa ediyoruz ve burayı kapatıyoruz” dedi.

SEÇİMİ KAYBETTİ İSTİFA ETTİ

Usta’nın bu konuşmaları kongrede tekrar gergin anların yaşanmasını neden oldu. Araya giren Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As gergin ortamı ise yumuşatmaya çalıştı. Ardından ise seçimlere gidildi. Toplam 23 yönetim kurulu üyesinin bulunduğu Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde 22 üye sandık başına gitti. Bir oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde mevcut başkan Fikret Tanyeri 11, başkan adaylarından Aşkın Gündoğdu ise 10 oy aldı. Seçimi kazanarak güven tazeleyen Fikret Tanyeri oy kullanan herkese teşekkür ederken, Aşkın Gündoğdu ise kendisi ile birlikte dört kişinin dernekten istifa ettiğini kaydetti.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10