Elektronik atıkları ayrı toplayacak

Elektronik atıkların tehlikelerini aza indirmek ve kontrolsüz atıkları önlemek için Kapaklı Belediyesi, elektronik atıkları diğer atıklardan ayrı toplayacak.

Kapaklı 20.04.2016 02:28:00 0
Elektronik atıkları ayrı toplayacak

BİR ADET KONULDU

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çevreye zarar veren, ama aynı zamanda ülke ekonomisi için değer taşıyan atık elektrikli ve elektronik eşyaların ekonomiye kazandırılması için eski belediye hizmet binasının arkasındaki meydana 1 adet elektronik atık toplama kutusu koydu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı '' E-atıkların oluşması durumunda daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda bu tarz atıkların evsel çöplerden ayrı toplanması gerektiğini'' ifade etti.

'' TAŞIMA ÜCRETİ TALEP EDİLMEYECEK''

Başkan Mandalı açıklamasında '' Ellerinde elektronik atığı olan vatandaşlarımız Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 444 80 59 dahili 164 nolu numarayı aramaları durumunda ekiplerimiz verilen adrese giderek elektronik atıkları alacaklar ve toplanan tüm atıklar bu iş için ayrılmış yerlerimizde muhafaza edilecek, daha sonra da geri dönüşüm tesislerine gönderilecektir. Avrupa ülkelerinde taşıma için ücret alınırken Kapaklı Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan bu projenin başlangıç aşamasında taşıma için hiçbir ücret talep edilmeyecek, televizyon, cd, bilgisayar, elektrikli kablo ve dokümanları, buzdolabı, çamaşır makinası, cep telefonu vb parçalar da vatandaşlarımızın konutlarından alınacaktır.'' dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10