" Kitapların Diyarı" projesi tanıtıldı

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu'nda "Kitapların Diyarı" isimli projenin tanıtımı yapılırken, program sonunda okul bahçesinde oluşturulan uygulama bahçesine sebze ve fidan dikimi yapıldı.

Kapaklı 21.04.2016 07:22:00 0

“KİTAP OKUYUN”

Düzenlenen programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, siyasi parti temsilcileri ile okul müdürleri katıldı. İstiklal marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Sanayiciler İlkokulu Müdürü Tuna Karlıbölük gerçekleştirdi. Karlıbölük yaptığı konuşmasında, “Bildiğiniz gibi insanların en büyük hazinesi bilgi hazinesidir. Bu bilgi hazinesine ulaşabilmesi için insanların okuması lazım. Bu Okuma alışkanlığını da çocuklarımıza ilkokul temellerinde atmak üzere projemize başlamış bulunmaktayız. Okumayı yaygınlaştırmak amaçlı okulumuzda bir okuma yarışması düzenledik. İslamiyet dinimiz okumaya çok önem veriyor. Bunu ilk emirden de algılayabiliyoruz. Peygamberimize gelen ilk emir “Oku” olmuştur. Sizlerden ricam akşamları televizyonlarınızı, akılı dediğimiz telefonlarımızı kapatıp, ailece bir odada toplanıp en az yarım saat kitap okumanızı tavsiye ediyorum.'' dedi.

“UYGULAMA BAHÇESİ OLUŞTURDUK”

Karlıbölük “  İkinci etkinliğimiz ise Ağaç Dikme ve Uygulama bahçesi projemiz. 10 yıldır bu bölgede çalışıyorum ne yazık ki okullarımızda uygulama bahçelerimiz yok. Bizde bir ilki gerçekleştirerek okulumuzun yan tarafında bulunan toprak alanın üzerine uygulama bahçesini oluşturduk. Allah nasip ederse 5 Haziran Dünya çevre gününde diktiğimiz sebzelerin yemeğini yiyeceğiz. Uygulama bahçemizin ve “Kitapların Diyarı” Projemizin hazırlanmasına katkıda bulunanlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

 

''GELECEĞE HAZIRLIYORUZ''

Programda emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant” Gönül arzu ediyor ki bu etkinlik senede bir veya birkaç sefer olmasın sürekli olsun. Hiç değilse en az ayda bir olsun. Bu etkinliklere kapalı değiliz açığız. Bu anlamda kitapların asıl diyarında yavrularımız var. Asıl kitap onlar bizim için. Biz onları okuyoruz, okutuyoruz ve geleceğe hazırlıyoruz” açıklamasında bulundu.  Programda 3/D sınıfı öğrencileri keman gösterisi ile Çökertme türküsünü seslendirdiler. Program kahvaltı sonrası uygulama bahçesine protokol üyelerinin de katılımı ile fidan ve sebze dikilmesiyle sona erdi.

 

 

SON BAŞVURU TARİHİ 29 NİSAN

Öğrencilere ve velilerine kitap okuma alışkanlığı ve zevki kazandırıp okuduğu kitabı değerlendirebilme becerisi kazandırmak, onları sözcüklerin zengin dünyasıyla buluşturmak, farklı düşünme, araştırma, Türk dilini güzel ve etkili kullanabilme becerisini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Kitapların Diyarı” okuma yarışmasına okulun 2,3 ve 4. Sınıf öğrencileri katılabilecek. Düzenlenecek olan yarışmaya 15 Mart -29 Nisan 2016 tarihleri arasında başvurular alınacak. 21 Mayıs tarihinde öğrenciler, sınıf zümre öğretmenleri tarafından seçilen 4 kitap üzerinden öğrenciler 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü sınava girecek, Dereceye giren 1. öğrenci Bisiklet + Başarı Belgesi, 2. olan öğrenci Tablet + Başarı Belgesi, 3. olan öğrenci Oyun Konsolu ve Başarı belgesi ile ödüllendirilecek.


0282 726 91 91
0282 747 65 10