Ordu: Şov yapıyorlar

26. dönemde Tekirdağ'dan bağımsız Milletvekili adayı olan MHP eski Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediyesinin Nisan ayı meclis toplantısında tartışma yaratan faaliyet raporu ü

Çerkezköy 22.04.2016 02:18:00 0
Ordu: Şov yapıyorlar

“AMAÇ NEYDİ”

Yazılı bir açıklama yapan Ordu “Nisan ayı olağan Belediye Meclisi toplantısında AK Parti grubu adına konuşan Çerkezköy Belediye eski Başkanı ve AK Partili Meclis üyesi Remzi Garip faaliyet raporunun ellerine geç ulaştığını ileri sürmüş ve inceleme imkanı bulamadıklarını ifade ederek ret oyu vermişlerdi. Ben, sözcü Remzi Garip'in stratejik plan ile faaliyet rapor eleştirisini ve AK Parti grubunun ret oyunu hedef saptırmaya yönelik bir şov olarak görüyorum. Nisan ayı meclis toplantısında o şova neden gerek duyuldu? O şov kime karşı yapıldı? Amaç neydi? Sadece nisan ayı Çerkezköy belediye meclisi toplantısına bakarak soruların cevabını bulmak zor olur. Doğru cevapları bulmak için gelişmeleri biraz derinlemesine analiz etmek gerekir” diye konuştu.

“İMAR KOMİSYONUNA SEÇİLMİŞTİR”

 Ordu, “Ben uzun süredir Çerkezköy'de Ambardere mevkiinin çok katlı yapılaşmaya açılması yönünde yoğun bir lobi faaliyetinin yürütüldüğünü, belediye meclis üyelerini plan tadilatına ikna etmek için gizli toplantılar yapıldığını kamuoyu ile paylaşmıştım. Son duyumlarım imar planı tadilatı için Çerkezköy Belediye Meclisinde yeterli oy çoğunluğunun sağlandığı yönündedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinden bu kararın nasıl geçeceğini düşünenler kendini fazla zorlamasınlar; bu kararın alınması için büyük mücadele veren Çerkezköy'de lobi faaliyetleri yürüten AK Partili meclis üyesi Büyükşehir Meclis toplantılarında büyükşehir belediye meclisi imar komisyonuna seçildi. Anlayacağınız rantçılar, hedeflerine ulaşmak için çok önemli bir adım daha attılar “ dedi.

 

 

“BİR SİLAH OLARAK KULLANMAK İSTEMİYOR”

Stratejik plan eleştirisinin neden yapıldığının daha iyi anlaşıldığını belirten Ordu “ Amaç gerçek bir meclis denetimi sağlamak için eleştiri yapmak değildi. Öyle olsaydı rapor titizlikle incelenerek tespit edilen eksiler önerge ile belediye meclisine getirilir, gereği yapılırdı. Amaç kesinlikle denetim değildir, tek amaç Ambardere de plan tadilatına karşı olan Belediye Başkanına gözdağı verilerek köşeye sıkıştırmak ve plan tadilatına olan direncini kırmaktır.Anlayacağınız; AK Partili sözcü faaliyet raporu oylamasında belediyenin stratejik plan eleştirisini kendi stratejik planını hayata geçirmek için bir silah olarak kullanmak istemiştir” diye konuştu.

“SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Siyasi parti ayrımı yapmaksızın, bütün siyasi parti yöneticilerin, sivil toplum örgütlerini ve vatandaşları uyaran Ordu "Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Ambardere mevkiinde imar planı tadilatına karşı gelerek Çerkezköy de yaşayanların sağlıklı su içebilmeleri için çok önemli bir duruş sergilemektedir. Bu konuda gösterdiği kararlılık için kendisini destekliyorum. Çünkü; Ambardere mevkii Çerkezköy ün içme suyunu sağlayan derin kuyuların bulunduğu su havzasıdır. Üç-beş rantiyecinin kişisel hırsı ve menfaati için imar planı tadilatı ile bu bölgenin nüfus yoğunluğunu arttırmak Çerkezköy e verilen içme suyunun kirliliğini arttırmak demektir. Çerkezköy de yaşayan vatandaşların içme suyuna göz koymak demektir. Buna bu gün sessiz kalınarak izin verilirse plan tadilatından sonra bir şeyler yapmak için çok geç kalınmış olacaktır. O halde temiz su içebilmek için herkesi bu rantçılara karşı içme sularına sahip çıkmaya çağırıyorum.”dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10