Haksız rekabetin önüne geçeceğiz

Tekirdağ Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Şerafettin Kurt, 15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan oda seçim öncesi Çerkezköylü Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Sadık A

Çerkezköy 22.04.2016 02:26:00 0
Haksız rekabetin önüne geçeceğiz

“İŞİNİZ GERÇEKTEN ÇOK ZOR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şaban Kardeş, "Türkiye’nin ve Çerkezköy’ün nüfusunun artması ile birlikte Çerkezköy’deki esnaf sayısı da artmaktadır. İnsan için doktor ne ise üreten ve çalışan için ise muhasebeci de odur. Her birimiz bu zincirin halkasıyız. İşiniz gerçekten çok zor. Her mükellef bir işe başlarken muhasebecisini bulması gerekiyor. Rakamlarla, kanunlarla ve bürokrasi ile uğraşıyorsunuz.” dedi.

“HAKSIZ REKABET VAR”

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odalarının 1989 yılında örgütlü mücadeleye başladığını,kuruluş ile birlikte büyük bir ivme kazandığını kaydeden Tekirdağ Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkan adayı Şerafettin Kurt, "Yasalarla birlikte meslek mensuplarının yetkileri daralıyor. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler  SGK’ın, vergi dairelerinin ve akla gelen her şeyin tahakkuk memurudur. Bunları yaptığımız halde haklarımızı alamıyoruz. Çünkü her meslekte olduğu gibi bizde de haksız rekabet var. Haksız rekabetin önüne geçtiğimiz zaman iyi bir yol alacağız. Muhasebe bir danışmanlıktır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler mükellefe nasıl hareket edeceğini ve nasıl fatura kesebileceğini anlatması gerekiyor. Bir mükellefin defteri düzensiz ise o defter iyi sonuç vermez. Biz mükelleflerin ön muhasebe oluşturmasını istiyoruz. Ön muhasebesi yoksa muhasebeci faturanızı kesemez. Bunlar olduğu zaman muhasebeye doğru evrak veremezsiniz. Örgütlü çalışma ile haksız rekabetin önüne geçerek meslektaşların sorunlarını bitireceğiz” diye konuştu.

 

 

“EN SON MUHASEBECİ AKLA GELİYOR”

Tekirdağ’da 20 bine yakın esnaf olduğunu kaydeden Kurt “ Bu mesleği Tekirdağ ve ilçelerinde 488 kişi yapmaktadır. Ülkemizde bir firma iktidar ayakta iken sağlam kalabiliyor. Esnaf ve mükellef en son muhasebecisini düşünmektedir. Ne zaman başına bir sorun gelse o zaman muhasebecisini düşünmektedir. Bizlerin bunu aşması gerekiyor” dedi.

“İSTİFA EDİP MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAM”

Gazeteci Şaban Kardeş’in “ 2011 yılında Milletvekili aday adayı oldunuz. Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı olduktan sonra istifa edip tekrar vekillik düşünür müsünüz “ sorusunu da cevaplayan Kurt “ 2011 yılında beni kandırdılar ve sonuçta ön seçime girdik. Siyaset gerçekten başka bir kulvardır. O yıllarda herkes paçama yapıştı. Yapıştıkları içinde kendimi kaybettim. Ön seçimden dördüncü sırada çıktım. Gelecek yıllarda eğer bir daha bana gel dediklerinde birinci sıra olursa ve sana ihtiyacımız var derlerse giderim. O dönemde benim onlara ihtiyacım varmış gibi davrandılar. Ben milletvekili olmak istemiyorum. İstifa edip de milletvekili adayı olmam” diye konuştu.

BAŞARILAR DİLEDİ

Ziyaretten ötürü Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Şerafettin Kurt ve ekibine teşekkür eden gazeteci Şaban Kardeş “Bugün burada siyasi partilerden daha güçlü bir portre çizdiniz. Bir oda meslek grubu bu kadar organize olabiliyorsa bir şeyler var demektir. Gelecek seçimlerin hesabını değil, gelecek nesillerin hesabını yaparak kalıcı işler ortaya koymanız gerekiyor. Seçimlerde sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10