Alperen Ayaz Türkiye şampiyonu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bolu'da düzenlediği Okullar arası Kick Boks Point Şampiyonasında Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Alperen Ayaz Küçük Erkekler Fightig kategorisinde 32

Çerkezköy 23.04.2016 07:07:00 0
Alperen Ayaz Türkiye şampiyonu

RAKİPLERİNİ RAHAT YENDİ

Şampiyonada hedefinin altın madalya olarak belirleyen ve şampiyonaya çok iyi hazırlandığını belirten Alperen Ayaz, “ Şampiyona öncesi maça çıkmadan acaba hedefime ulaşacak mıyım diye kaygılandım. Bu da heyecanımdan oldu. Ancak ilk müsabakanın ilk dakikalarında kendime gelerek performansımı sergilemeye başladım. İlk turda Malatyalı rakibimi 11-1 sayı nakavtı ile yendim ve ikinci tura çıktım. İkinci turda da Kayserili rakibimi 12-2 ile sayı nakavtı ile yenerek bir üst tura yükseldim. Üçüncü turda ise Bolu’lu rakibimi 11-1 ile saf dışı bırakarak Çeyrek finale çıktım. Çeyrek finalde ise Antalyalı rakip ile eşleştim .Bu rakibimi de 11-1 sayı nakavtı ile yenerek yarı finale yükseldim. Yarı finalde Ankaralı rakibimi de aynı skor ile yenerek final oynamaya hak kazandım. Final maçında Bursalı rakibim beni zorladı ancak rakibimin hareketlerini ve oyununu bozdum. Maçı kazanmak için taktik değiştirdim ve  oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen final maçında da rakibimi 11-9 yenerek altın madalyanın sahibi oldum. Antrenörüm olan babam Samet Ayaz’ın şampiyona öncesi beni çok iyi hazırladı ve verdiği taktikleri de harfiyen uyguladım. Bizlere har zaman desteğini esirgemeyen ve ilçemizde sporun daha da gelişmesi için katkı veren Çerkezköy Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum.Bu şampiyonluğumun  bir başlangıç olduğunu ve daha bir çok başarılara imza atmak için çalışacağım ”dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Oğlunun başarısı ile gurur duyduğunu kaydeden antrenör Vural Ayaz “ Samet Ayaz’ın ardından bir diğer oğlum Alperen’inde Türkiye şampiyonu olması ile büyük gurur duydum. Alperen Türkiye şampiyonasına çok iyi hazırlandı. Bütün rakiplerini çok rahat geçerek finale yükseldi. Final maçında zaman zaman hatalar yapmasına rağmen iki farkla altın madalyaya uzanmasını bildi. Bu zamana kadar maddi ve manevi destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10