94 yaşında Bypass oldu

Çocuklarını görmek için Ordu'dan Kapaklı'ya gelen ve kalp krizi geçiren 94 yaşındaki Mehmet Ali Üsmarcı, kaldırıldığı Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi'nde Bypass ameliyatÄ?

Çerkezköy 26.04.2016 02:49:00 0
94 yaşında Bypass oldu

OPERASYON 3 SAAT SÜRDÜ
Ordu’dan çıkıp, çocuklarını görmek için Kapaklı’ya gelen 94 yaşındaki Mehmet Ali Üsmarcı, misafir olarak kaldığı kızının evinde kalbinin sıkışması sonucu yaklaşık iki hafta önce rahatsızlandı. Hemen Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi’ne kaldırılan 9 çocuk, 39 torun sahibi Mehmet Ali Üsmarcı İrmet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastanede 10 gün boyunca tedavi altında tutulan Mehmet Ali Üsmarcı, 22 Nisan Cuma günü ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından sağlığına kavuşan Üsmarcı, İrmet Hastanesi doktor ve çalışanlarına teşekkür etti.
AMELİYATTAN BAŞKA ÇARE KALMAMIŞTI
Hastanın yaşanın çok ilerlemiş olması nedeniyle stent ve başka bir tedavi yönteminin uygulanmasının mümkün olmadığını belirten Özel İrmet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Orhan Coşkun, “Başka bir tedavi yönetimi mümkün olmadığı için hastanın ameliyat olmasına karar verdik. Normalde çok yaşlı hastaların ameliyat olması pek uygun görülmez. Fakat bizim uygulayabileceğimiz başka bir tedavi yöntemi kalmamıştı. Hastamızın kendisi de çok gayretliydi. Operasyon başarılı geçti. 2 damara Bypass yaptık” dedi.
HAREKETSİZ KALMAMALI
Mehmet Ali Üsmarcı’nın taburcu edileceğini kaydeden Özel İrmet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Orhan Coşkun, “Hastamızdan bazı isteklerimiz var. Kesinlikle evde hareketsiz kalmayacak. Zamanını yatakta yatarak geçirmeyecek. Evin içinde yürüyüşler yapacak. 1 hafta sonra da hastanemize kontrole gelecek. Tekrar çok geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10