Aşmak için hareket ettiler

Engelli-engelsiz bireylerin birlikte katılımıyla gerçekleştirilen 'Aşmak İçin Hareket' projesi kapsamında Namık Kemal Bulvarı Kumlu Geçit Mevkii Belediye Spor Tesisleri'nde dün saat 11.00'd

Çerkezköy 26.04.2016 02:55:00 0
Aşmak için hareket ettiler

VALİ SALİOĞLU’DA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve katkı sağladığı Türkiye Beyazay Derneği’nin “ Aşmak için Hareket” etkinliğine Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Tekirdağ Beyazay Derneği Şube Başkanı Adnan Şahin ile yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, engelli ve engelsiz öğrenciler katıldı.

 

 

“AMACIMIZ RENK KATMAKTIR”

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin “  Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ülke genelinde gerçekleştirdiğimiz “Aşmak için hareket” etkinliğinin bu gün sizlerle birlikte ikinci etabını gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz. Bu etkinliğimizde olduğu gibi her zaman yanımızda olan ve bizlerden desteğini esirgemeyen Tekirdağ Valimiz Enver Salioğlu’na, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a ve Genel Başkanımız Lokman Ayava’ya teşekkür ediyoruz.Bu etkinliğimizin esas amacı engelli engelsiz bireylerin birlikte spor yaparak kaynaşmaları ve yaşamlarına renk katmalarıdır” dedi.

 

 

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Adnan Şahin’in ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Öncelikle engelli ve engelsiz kardeşlerimizi bir araya getirerek birlikte spor yapmalarının sağlanması açısından bu etkinliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Böyle canlı ve anlamlı bir projeyi yürüten Tekirdağ Valimiz Enver Salioğlu’na, Genel Başkan Lokman Ayva’ya ve Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin’i tebrik ediyorum. Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi imkânlarını zorlayarak bugüne kadar pek çok projeyi hayata geçirmiştir ve geçirmeye de devam ediyor. Eğitimden, sağlığa ve spora kadar birçok proje gerçekleştirmiştir. “Aşmak için Hareket” Cumhurbaşkanımızın destekleriyle yürütülen projedir. Bu projenin amacında engelli engelsiz bireylerin birlik ve beraberlik içinde kaynaşmalarını sağlayarak birlikte spor yapmalarıdır. Bu proje kapsamında 100 bin engelli ve 100 bin engelsiz öğrenci sporla kaynaşmış ve sosyal yaşamı da harekete geçirmiştir” dedi.

 

 

“HERKES EŞİTTİR”

Konuşmasına engeller ile ilgili çeşitli örnekler vererek başlayan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva “ Bir insan gözlerim görmüyor okuyamam dememelidir. Benim iki gözüm görmüyor ama okudum üniversite bitirdim. İnsanlar başaracağım dedikten sonra başaramayacağı hiçbir engel yoktur. Bu güzel hayatı engelli engelsiz beraber paylaşalım. Engelli engelsizden üstündür. Çünkü engellinin zekâsı daha yüksektir. Bizim medeniyetimizde herkes eşittir. Bizler engelli ve engelsiz ne kadar birbirimize yardımcı olursak birbirimizin işleri de daha çok hafifler ve başarı grafiğimiz de o kadar yüksek olur” diye konuştu. Konuşmaların ardından etkinliğe sponsor olan Adem İçli ve Hasan Yaşar’a protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Programda protokol üyeleri engelli ve engelsiz sporcular ile birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından kaleye geçen Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin’e Tekirdağ Valisi Enver Salioğlu ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay penaltı atışı gerçekleştirdiler. Etkinliğin ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu çocuklara satranç takımı dağıttı.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10