Kapaklı'da ilk defa düzenlenecek

Kapaklı 22 Mayıs'ta Kürklü ve Kafes Hayvanları festivaline ev sahipliği yapacak. Festival hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürdüklerini belirten Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Severler DerneÄ

Kapaklı 27.04.2016 00:51:00 0
Kapaklı

KAPAKLI BÖLGEDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Severler Derneği Başkanı Eşref Akgün”  25 yıldır kuşçuluk yapmaktayım.  İnsanların birbirleriyle daha sıcak ilişki kurmalarında önemli bir etkisi olan bu kuş sevgisini insanlarımıza aşılamaya çalışıyorum. Senenin belli dönemlerinde bazı il ve ilçelerde Kuş festivalleri düzenleniyor. Bir ara Çerkezköy’de de yapılıyordu. Sonra nedense yapılmamaya başlanıldı. Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Severler Derneği olarak yönetim kurulumuz ilçemiz Kapaklı’da bir festival düzenlemeyi düşündük ve yapılması yönünde de kararımızı vererek çalışmamız başladı.

Kapaklı’da ilk kez gerçekleştireceğimiz festival için derneklere katılım göstermeleri için davetimizi yaptık. 22 Mayıs’ta Kapaklı Recep Güven Aile Çay bahçesinde  gerçekleşecek olan festivalimize bize gelen bilgilere göre 2 bine yakın çeşitli cinste kuş yer alacak. İnşallah festivalin beklentimiz doğrultusunda gerçekleşeceğine inanıyoruz. Ancak yinede iyi geçmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba harcıyoruz” dedi.

 

 

FESTİVALDE GÖRÜCÜYE ÇIKACAK KUŞLARIMIZ HAZIR

Akgün, festivalde sergileyecekleri kuş cinslerini de belirlediklerini kaydederek “  1. Kapaklı Kürklü ve Kafes hayvanları Festivalimizin iyi geçmesi yönünde yaptığımız çalışmaların yanı sırada haftanın üç günü akşamları dernekte bir araya gelerek kuşlarımızı uçurtuyor ve performanslarını kontrol ediyoruz. Şu anda Festivalde  dernek olarak Trakya’nın en iyi kuş cinslerinden olan Makaracı, olmak üzere Mardin, takma Kuyruk, Kelebek, Tetel, Nakışlı, Alabadem ve Balina cinsi gibi bir çok kuş festivalde yer alacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİ KUŞLAR BU BÖLGEDEN ÇIKIYOR”

Türkiye’nin en iyi kuşlarının Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’dan çıktığını kaydeden Akgün “ Türkiye’de 80 ırk kuş bulunmaktadır. Bunların yüzde 60’ı Trakya’da Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da yetiştirilmektedir. Festivalde dernek olarak 600 kuşla yer alacağız. 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan festival 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Gerçekleştireceğimiz festivale tüm Trakya halkımızı ve kuş severleri bekliyoruz” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10