Üyelere Stratejik plan ve Swot analizi eğitimi

ÇTSO'nun üyelerine yönelik ücretsiz düzenlediği eğitimler devam ediyor. 2016'nın ilk eğitim programı olan ve Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan 10 eğitimlik programın yedinci eğitimi dün Çerkezk?

Çerkezköy 28.04.2016 02:39:00 0
Üyelere Stratejik plan ve Swot analizi eğitimi

“STRATEJİ KAZANMA OYUNUDUR”

13.30-15.30 saatleri arasında gerçekleştirilen eğitim programında “Stretejik Plan nedir ve Swot analizi” konularında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme toplantısının konuşmacısı konusunda uzman olan Haluk Ünaldı, konular hakkında örneklemeler vererek katılımcıları bilgilendirdi. Ünaldı, günümüz iş dünyasında üretim yapan firmalar arasında kaliteli üretimin yanı sıra Pazar payı kapmaları konusunda da bir birleriyle yarış halinde olduklarını ve talepte bulunanların da kaliteli ürünü tercih ettiklerini ve üretim yapan her firme Pazar payı kapması yada pazarını daha da genişletmesi yönünde strateji belirleyerek uygulamalarda bulunduğunu ve stratejinin de bir kazanma oyunu olduğunu söyledi.

“KRİTERLERİ İÇERECEKTİR”

Ünaldı “ Swot analizi etkin bir Swot analizinin unsurları olarak ortaya çıkmaktadır.Eğer üretiminizi standartlar ölçüsünde yapar rekabet gücünüzü de ortaya koyarak mücadele ederseniz başarılı olmamanız için bir neden yok.Bu nedenle önce bir strateji planı geliştirilmesi gerekiyor.Sonra bu plan dahilinde de strateji araçlarını devreye sokarak etkin hale getirilmesi gerekmektedir. Belirlenecek Amaçlar çerçevesinde; “ulaşmak istenen yer” için hedefler; bu hedeflere nasıl ulaşılacağı da stratejilerle ortaya konmuş olacaktır. Bu bütünlük içerisinde hazırlanacak olan rapor; uzun dönemli hedeflerin yanı sıra; kaynak, zamanlama ve sorumluların belirlendiği “Yıllık İş Planları”nı ve planlara ilişkin performans kriterlerini de içerecektir” dedi.    

 

 

“İÇ VE DIŞ FAKTÖRLER VAR”

Swot analizi hakkında da katılımcıları bilgilendiren Ünaldı “Swot analizi organizasyonun güçlü ve zayıf yönlerini, fırsat ve tehditleri analiz eden bir stratejik planlama metodudur. Organizasyon için belirlenmiş olan hedeflerin gerçekleştirilmesini olumlu ya da olumsuz yönde etkileyecek olan iç ve dış faktörlerin belirlenmesini sağlar. Bu teknik Albert Humphrey tarafından 1960 ve 1970li yıllar arasında Stanford Üniversitesinde yapılan bir araştırma projesini yönetirken kullanıldığından Albert Humphrey adı ile anılmaktadır. Bir Swot  analizinin amacı hedeflere ulaşılabilmesi için önemli olan temel iç ve dış faktörleri belirlemektir. İç faktörler, organizasyonun güçlü ve zayıf olduğu yönler olurken, dış faktörler ise organizasyona dış çevresinden gelen fırsat ve tehditlerdir. Bu faktörlerin tespit edilebilmesine yardımcı olması için kullanılabilir.İç faktörler organizasyonun hedeflerine olan etkilerine göre güçlü ya da zayıf yönler olarak değerlendirilebilirler. Bir hedef için güçlü yön olarak görülen bir faktör başka bir hedef için zayıf yön olabilir. Dış faktörler makroekonomik değerleri, teknolojik gelişmeleri, kanuni düzenlemeleri, sosyokültürel değişiklikleri içerebileceği gibi pazar veya rekabet gücü gibi faktörleri de içerebilir.”diye bilgilendirmede bulundu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10