"Bakanlıktan okul sözü aldık "

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ankara'da gerçekleştirdikleri Bakanlık ziyaretlerinin faydalı geçtiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığımızdan ilçemiz eğitim ka

Çerkezköy 28.04.2016 23:51:00 0

“DERSLİK SAYISININ YETERSİZ OLDUĞUNU BELİRTTİK”

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısında AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Erdoğan ve Salih Azbay da hazır bulundu. Ankara ziyaretlerinin 3 gün sürdüğünü ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Burada bazı bakanlıklarla çalışma toplantıları düzenledik. İlk ziyaretimiz Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptık. Burada Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem tarafından karşılandık. Görüşmemizde Çerkezköy’deki derslik sayısının hızlı nüfus artışı nedeniyle yetersiz kaldığını ilettik” dedi.

“SÖZ ALDIK”

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile yapılan görüşme neticesinde ilçeye bir okul yapılması için söz aldıklarını söyleyen Abdullah Öğe, “Çerkezköy’de Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılması için söz aldık. Okul yapım işi 2016 yatırım programına alınacak. 4-5 ay içinde yapım çalışmalarına başlanacak. İnşallah 2017-2018 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak. Okulumuz, İlçe Kaymakamlığımız tarafından kazandırılan 133 dönümlük Eğitim Kampüsü alanına yapılacak” diye konuştu.

“FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK”

Ziyaretler kapsamında daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldiklerini belirten Abdullah Öğe, “Burada da taşeron firma üzerinden kamuda çalışanlar hakkında yapılacak düzenlemelerle ilgili görüşmelerde bulunduk. Kimsenin mağdur edilmeyeceği şekilde kanun düzenlemesinin yapılacağını belirtti. Bunun dışında sanayi şehri Çerkezköy’de işçi ve iş veren sorunları hakkında da fikir alışverişinde bulunduk. Bakanımız, önümüzdeki günlerde Çerkezköy’e geleceğini belirtti. Sonrasında Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ile ilçemizin genel sorunları hakkında konuştuk” dedi.

“SİZLERLE PAYLAŞAYACAĞIZ”

Ankara ziyaretleri kapsamında Ulaştırma Bakanlığı’na da gittiklerini söyleyen Öğe, “Burada Bakanlık müsteşarı ile görüştük. Kapaklı-Saray yolu ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdik. Yolun 2016 sonuna kadar tamamlanacağını ifade ettiler. Tren seferleri sorununu konuştuk. Gelişmeler hakkında bilgi alır almaz sizlerle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

“SALONU TERKETMEDİK”

Bir yerel basın kuruluşunda “AK Parti yönetimi Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından salonu terk etti” şeklinde haber yapıldığını anımsatan Öğe, “Biz CHP kongresine davet üzerine gittik. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasına denk geldik. Nezaketen konuşması sırasında çıkmak istemedik. Başkanın konuşmasını tamamlamasının ardından davetleri için teşekkür dip, salondan ayrıldık. Salonu terk etme gibi bir durum söz konusu değildir. Bizim eleştirilerimiz olumlu sonuçlar alabilmek adına yapılan eleştirilerdir. Biz kim olursa olsun hizmet edenin arkasında olmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10