ÇTSO Meclisi'nde gerginlik

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Oda Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz arasındaki tartışma nedeniyle yine gergin geçti.

Çerkezköy 2.05.2016 21:31:00 0
ÇTSO Meclisi

MART AYI GELİRİ 174 BİN 544 LİRA

Toplantı 2016 yılı Ocak ayı gelir gider tablosunun incelenmesiyle başladı. Oda’nın Mart ayı geliri 174 bin 544,52 Lira, gideri ise 118 bin 370,81 Lira olarak açıklandı. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel tarafından Almanya ULM Ticaret Sanayi Odası’na yapılan ziyaret ve Ekim ayında Stutgart’ta düzenlencek olan Global Connect 2016 fuarı hakkında bilgi verildi. Gel, Stutgart’taki fuara Tekirdağ’daki bütün odaların katılacağını söyledi. Bilgilendirmenin ardından konuşan ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, Hannover Messe fuarında ULM yetkilileri ile bir araya geldiklerini ve Stuttgart’a da Trakya çıkartması beklendiğini kaydetti. ÇTSO Meclis Başkan Vekili Asım Yavuzarslan ise “ULM’nin yaptığı güzel çalışmaları bizler de yapabiliriz. Bir komisyon kurup yaptıklarımızı üyelerimize iyi anlatmamız lazım” dedi. Konuyla ilgili dış ilişkiler komisyonu kurulduğunu belirten Kozuva, “ULM gibi ayrı bir komisyon da kurulabilir” dedi. Ziyarette oda adına somut çalışmaların olduğunu kaydeden Meclis Başkanı Taha Ülker “Ekim ayındaki fuara dolu dolu katılırsak, ULM’yi memnun edebiliriz” dedi.

 

MECLİS ÜYE SAYISI ARTACAK

Gündemin dördüncü maddesinde ise oda meslek gruplarında NACE kodu düzenlemeleri ve iki yeni meslek grubunun oluşturulması görüşüldü. Nace kodlarının görüşüldüğü esnada diğer ilçelerde bulunan Ticaret ve Sanayi Odalarının üye sayıları meclis üyelerinin ekranlarına yansıtıldı. ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel “TOBB’a bildirilen listeden yola çıkarak 2 bin 740 üye 10 gruptan 12’ye yükseldi. Özellikle 4 ve 6’ncı grupta fazlalık olan meslek komitelerini 11 ve 12’inci gruba aktardık ve bu iki grupta altı meclis üyesi olacak. Bununla birlikte yapılacak ilk seçimde 27 olan meclis üyesi sayısı da 33’e çıkacak” dedi.

 

MECLİS ÜYELERİNİN GRUPLARI DEĞİŞMEDİ

2 bin 700 üyesi bulunan odanın 12 gruba çıkarılmasına anlam veremediğini söyleyen Meclis üyesi Rahmi Yılmaz, “Neye göre evet diyeceğiz? Yönetim bununla ilgili yaptığı çalışmayı meslek gruplarına göndersin, tarafsız bir şekilde bakalım ve oy birliği ile karar alalım. Seçimlere çok zaman var. Ben diğer mecliste gündeme getirilmesini öneriyorum” dedi. Bu çalışma ile birlikte meclis üye sayısının 33 kişiden oluşacağını kaydeden ÇTSO Başkan Yardımcısı İsmail Akın “Böylece sektörel olarak temsil verimliliği daha üst düzeyde sağlanacak. Üye NACE kodu değişikliğine Vergi Dairesi Müdürlüğü’nden alınacak yazı ile bakılacak. Hiçbir meclis üyesinin grubu değiştirilmedi. ” diye konuştu.

 

BEN EVET DEMEYECEĞİM

“Grupları inceleseydim oy kullanırdım” diyen Meclis üyesi Rahmi Yılmaz, “Herkes incelensin ben de evet diyeceğim. İncelenmeden kimse evet dememelidir. Usulen görmediğim için evet demeyeceğim. Seçmenler bile oy kullanmak için seçmen listelerine bakıyorlar. Bu tamamen hayali bir oylama olur” dedi. ÇTSO Meclis Başkanvekili Asım Yavuzarslan ise “Yönetim kurulunu bizler seçtik. Sonuna kadar arkasındayız. Bu konu tartışılacak ya da bir yerlere getirilecek bir şey değildir” diyerek yönetimin aldığı kararı desteklediğini söyledi. 600 üyeyi aşan 4. meslek grubundan 250 üyenin yeni kurulan 11. Meslek grubuna; 450 üyeye yaklaşan 6. meslek grubunun 160 üyeli 12. Meslek grubuna aktarılması; Oda meslek grup sayısının 12’ye yükseltilmesi ve 377 NACE kodunun grup değişikliği Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10