Anne Akay ağlattı

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları yönetimi tarafından ilçe teşkilat binasında düzenlenen anneler günü etkinliğine, Belediye Başkanı Vahap Akay'ın annesi Necla Güven Akay'ın konuşması

Çerkezköy 8.05.2016 23:33:00 0
Anne Akay ağlattı

ANNELER KARŞILIK BEKLEMEDEN SEVER

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını ilçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca yaptı. Annelerin birer melek olduğunu belirten Ebru Alaca, “Bizi 9 ay karnında taşıyan ve hayata armağan eden anneler toprak gibidir. Annelerimiz bizi toprak gibi doğurur, yaşatır ve büyütür. Annemiz sayesinde köklerimiz derine, dallarımız da yükseklere uzanır. Doğduğumuz andan itibaren, hayatımıza şahitlik yapar annelerimiz. Onlar, hayatımızın en önemli kahramanlarıdır. Anne-evlat buluşması, akılların değil, yüreklerin buluşmasıdır. Annelerin, evlatlarını severken keşkeleri yoktur. Anneler karşılık beklemeden sever” diye konuştu.  

 

BİR ANNE TÜM DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR

Program, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’nın konuşması ile devam etti. Programa olan yoğun katılımdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Engin Camcı, “Bir anne tüm dünyayı değiştirebilir. Bunun en büyük örneklerinden biri de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’dır. Kendisini rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yüzü olan kadınlarımızın gücüne inanıyorum. Bütün anneler özeldir. Ancak evlatlarını bu ülke için feda eden şehit annelerinin yeri ayrıdır. Annelerimizi senede bir gün değil, sürekli anacağız. Onlar için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin gününü kutluyorum” dedi.

 

TÜRK ANNELERİ KADAR VEFAKAR VE CEFAKAR ANNELER YOKTUR

Programdaki bir sonraki konuşmayı ise CHP 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu gerçekleştirdi. Dünyada kadın olmanın zor olduğuna dikkat çeken Arzu Mandalı Sucu, “Bir de anne olunca sorumluluklarınız misliyle artıyor. Dünya üzerinde Türk anneleri kadar vefakar ve cefakar anneler yoktur. Onlar vatan için yeri geldiğinde yavrularını kına yakarak askere yollarlar. Bu nedenledir ki ülkemiz üzerinde çıkar gözetenler, öncelikle annelerimiz üzerinden planlar yapmaktadırlar. Bir anne evladını dünyaya getirirken, aynı anda 40 kemiğin kırılmasına eş acı çekmektedir. Bu acıyı annelerden başkası kaldıramaz” dedi ve tüm annelerin gününü kutladı.

 

OĞLUM ÇERKEZKÖY İÇİN ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYOR

Konuşmaların ardından günün anısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın annesi Necla güven Akay ve CHP İlçe Teşkilatının en yaşı üyesi Zühre Behcan’a birer plaket verildi. Programda kısa bir konuşma yapan ve göz yaşlarına hakim olamayan Belediye Başkanı Vahap Akay’ın annesi Necla güven Akay, “Oğlum Çerkezköy için çok yoğun çalışıyor. Oğlumu göremiyorum. Ama hem oğlumla hem de gelinimle gurur duyuyorum. Rabbim herkese oğlum gibi hayırlı evlat nasip etsin” dedi. Program sonunda tüm katılımcı annelere bir onur belgesi takdim edildi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10