"El emeği işlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz"

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Sanat Kurslarının yılsonu sergileri yapılmaya devam ediyor. Ebru Kursu sergisinin ardından kursiyerlerin bin bir emekle yapmış oldukları Takı Tasarımı Ã

Çerkezköy 9.05.2016 19:45:00 0

18 KURSİYER KATILDI

Çerkezköy Kent Konseyi Binası’nda açılışı bugün yapılan Takı Tasarımı Kursu’nun yılsonu sergisinin açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Motorlu Tayışıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, ürkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can ve kursiyerler katıldı.Açılış öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren kurs öğreticisi Aylin Abidinoğlu kursa 18 kursiyerin devam ettiğini, her bir kursiyerin kurs sürecinde özverili bir çalışma sergilediğini ve el emeği göz nuru işleri ortaya çıkardığını kaydetti.

 

“HANIMELİ SOKAĞI TEKRAR AÇILACAK”

Programa katılanlara teşekkür eden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz “ Bu gün takı tasarım kursumuzu başarıyla bitiren kursiyerlerimizin el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları işler sergilenerek halkımızın beğenisine sunulacak. Her zaman kent konseyimizin çalışmalarına katkı ve destek veren ve de her zaman bizlere daha iyi çalışma ortamı sunan ve kursiyerlerimizin işlerinin sergilenmesi konusunda da gerekli katkı ve desteği veren Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a teşekkür ediyorum. Geçen yıl Kent Konseyi olarak  el elemlerinin satışı için ilkini başlattığımız Hanımeli Sokağı çarşısını bu yılda gerçekleştireceğiz. Bu yıl hanım eli sokağımızın geçen yıla göre daha çok ilgi göreceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

 

“GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ”

Açılışta konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Takı Tasarımı kursiyerlerine ve kurs eğitmeni Aylin Abidinoğlu’na teşekkür ederek “Biz Çerkezköy’de Kent Konseyi Başkanımız ve Kültür Müdürlüğümüzle beraber kadınlarımızı bir araya getirmek, çeşitli kurslarda onlara katkı sağlamak amacıyla elimizden geldiği ölçüde kendi görev süremiz boyunca güçlendirmeye çabaladık. Tabi bu kursların dışında Kızılpınar ve Veliköy Mahallemizde şuanda bir mahalle evimiz var. Yine buralarda kadınlarımızın bir araya gelmesini, dayanışma içerisinde olmalarını ve el becerilerini ortaya koyabilecekleri ortamları oluşturmak niyetiyle bu işe başladık. Bu sene 2016 yılı itibari ile iki mahalle evimizi de ortaya çıkarma gayreti göstereceğiz. Önümüzdeki günlerde burada bir sokağımızı ortaya çıkaracağız. Bunda katkı gösteren Kent Konseyi Başkanımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

14 MAYIS’A KADAR AÇIK KALACAK

Açılışın ardından sergiyi gezen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kursiyerlerin binbir emekle yaptıklarını ürünleri tek tek incelerken, alışveriş yapmayı da unutmadı. Kent Konseyi Binası’nda sergilenen ürünler 14 Mayıs Cumartesi gününe kadar tüm vatandaşların beğenisine sunulacağı ve yakında kurulacak olan Hanım Eli Sokağı’nda ise bütün kurslarda yapılan ürünlerin sergileneceği ifade edildi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10