Yaztepe: Kaliteyi artırmalıyız

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yaztepe, 11 – 17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, günümü

Çerkezköy 10.05.2016 18:19:00 0
Yaztepe: Kaliteyi artırmalıyız

TÜRK İSLAM MEDENİYETİNİN ZİRVE KURULUŞUDUR

Ahilik Haftası’nın her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlandığını belirten Muzaffer Yaztepe, “Ahilik kardeşliğin, cömertliğin, yiğitliğin, fedakarlığın, doğruluğun, dürüstlüğün, kalitenin, üretimin, ahlakın, sanatın, aklın ve bilimin esas alındığı bir olgudur. Ahilik teşkilatının kurucusu Mutasavvıf ve faziletli Alim Ahı Evran-ı Veli, 32 çeşit esnafı teşkilatlandırmıştır. Osmanlı coğrafyasında sanatını icra eden bütün esnaflar Türk İslam medeniyetinin zirve kuruluşu Ahilik teşkilatından icazet alarak, onları hiç ölmeyecekmiş gibi Ahiret için çalışan insanlar halinde yetiştirmiştir. Ahlaki ve iktisadi olarak kalkınmalarına öncülük etmiştir” dedi.

 

YÜZYILLARCA İTİBAR GÖRMÜŞTÜR

Ahilik teşkilatının, çalışkan, fedakar, bilimin esas alındığı, disiplinli hizmetleri ile zirve yapan esnaf ve sanatkarları teknik, iktisadi ve ahlaki olarak yetiştirdiğini kaydeden Yaztepe, “Halk arasında ve devlet tarafından da yüzyıllarca itibar gören Ahilik teşkilatı, haddini aşma (ceza) ve teşvik etme (ödül) kurallarını da uygulamalar içinde tutmuştur. Disiplin ve motivasyonu  üst seviyelerde sağlamıştır. Savaşlar sebebi ile ara verilen Ahilik teşkilatı hizmetlerinin yeniden çalıştırılması gayreti sonuçsuz kalmış, esnaf ve sanatkarların en önemli dinamikleri sabretme,  öğrenme, kanaat etme gibi özellikleri günümüzde oldukça azalmıştır” diye konuştu.

 

TANIŞ OLMAKLA MÜŞTERİYİ ELİNDE TUTMAK GÜNÜMÜZDE MÜMKÜN DEĞİL

Yaztepe konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birileri bu işleri düzeltsin gibi bir beklenti var. Hiçbir iş kendiliğinden düzelmez. İşsizlik nedenlerini tespit edip önlem almak noktasında kişisel olarak çaba göstermemiz gerekiyor. Esnaf ve sanatkarlar büyük mağaza ve işyerlerinin şehir dışına gönderilmesi ile işsizlik sorununu çözemez. AVM’lerin uygulamalarına bakıldığında sunduğu hizmet kolaylık beklentilere cevap verebilme yönündedir. Tanış olmakla müşteriyi elinde tutmak günümüzde mümkün değil. Hizmet kalitesini artırmak suretiyle işimizi sürdürme olasılığımız ve şansımız var.”

 

ESNAFIMIZIN DAHA İYİ YERLERE GELMESİNİ İSTİYORUZ

Kooperatif olarak esnafın daha iyi yerlere gelmesi için katkı ve destek verdiklerini belirten Başkan Yaztepe, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri olarak 150 bin Lira kadar hazine destekli 5 yıla kadar vadeli işletme kredisini yıllık yüzde 5 faizle kefalet kooperatifleri ile Halk Bankası’ndan kullandırıyoruz. Bu önemli mali destek ancak esnafımız işlerine uygun çalışmalarla geliştirip değerlendirdiğinde  menfaatine olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10