Akay Çerkezköy için proje baktı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile birlikte gerçekleştirdiği Sakarya ve Ankara incelemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy 10.05.2016 18:37:00 0
Akay Çerkezköy için proje baktı

MACERA PARKINA HAYRAN KALDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geçtiğimiz hafta Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile birlikte Sakarya ve Ankara illerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen toplantı dolayısıyla Ankara’ya davet edildiğini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Bu vesile ile Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile birlikte Sakarya ve Ankara’da incelemelerde bulunup, bu iki şehrimizde gerçekleştirilen güzel çalışmaları yerinde incelemek istedik” dedi. Sakarya’da yapılan Macera Park Alanı projesine hayran kaldıklarını söyleyen Başkan Akay, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nı ziyaret ettik. Çok güzel bir bina yapmışlar. Bizi de çok güzel ağırladılar ve çalışmalarıyla alakalı sunum yaptılar. Çerkezköy’e yapacağımız projeler kapsamında kendilerinden fikirler aldık. Orman Müdürlüğü’nden kiraladıkları alana Macera Parkı yapmışlar. Orası ile ilgili fikirler aldık” dedi.

 

BİR EŞİ DAHA YOK

Macera Park projesinin Tepe Piknik Alanı 2. Etap çalışmaları kapsamında uygulanabileceğini belirten Başkan Akay, “Orman İşletme Müdürlüğü’ne mevcut piknik alanının arkasındaki bakir alanı kiralama talebimizi ilettik. Bu alana gölet, macera parkı gibi projeler yapılabilir mi diye bakacağız” dedi. Başkan Akay ve Halil Mert Tayşir Sakarya ziyaretlerinin ardından Ankara’ya doğru yola çıktı. Ankara’da ilk olarak Göksu Parkı’nı gezen Akay ve Tayşir, daha sonra Altındağ Belediyesi’ni ziyaret etti. Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerinden Gülşah Dönmez’in Altındağ Belediyesi’nde iki yıl çalıştığını ve burada ‘Altınköy’ diye bir projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Başkan Akay, “Türkiye’de bu projenin bir örneği daha yok” dedi.

 

KÖY EVLERİNİ SÖKÜP ANKARA’YA MONTE ETMİŞLER

Altınköy projesini çok beğendiğini söyleyen Başkan Akay, “Bu proje ile büyük bir alanda köy konsepti oluşturulmuş. Karabük’ün bir köyünden, orijinal köy evleri satın alınıp sökülmüş ve Ankara’da Altınköy’e monte edilmiş. Altınköy içine köy kahvesi, kalıp dokuma, el sanatı yeri, köy bakkalı, fırın, hayvanat bahçesi gibi unsurlar da eklenmiş. Buraya geldiğinizde sütün nasıl üretildiği, buğdayın nasıl biçildiğini, yel ve su değirmenlerinin nasıl çalıştığını, orjinal unun nasıl üretildiğini, nasıl köy ekmeği yapıldığını öğreniyorsunuz. Ankara’da herkes şehirleştiği için bu projeyi hayata geçirmişler. Ekolojik bir köy ortaya çıkarmışlar. Yaklaşık 30 aylık bir çalışmadan bahsediyoruz. O alan önceden gece kondu alanıymış. Boşaltılıp yazışmalar ve sonrasında işe başlanmış” ifadelerini kullandı.

 

GÜZEL PROJELERİ GİDİP YERİNDE İNCELİYORUZ

Çerkezköy’de yapmayı planladıkları projelerin vatandaşlar üzerinde etki yaratması gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Güzel projeleri gidip yerinde inceliyoruz. Bizim alanlarımızın gördüğümüz projeler için müsait olup olmadığını araştırıyoruz. Bir işi yapmak yetmiyor, işi yaptıktan sonra yaşatmak da çok önemli. Acaba bizim bölgemiz bu projelere müsait mi diye düşünmeli gerekli hesaplamaları yapmalıyız. Yapılan işin karşılık bulma derecesini gözlemlemek lazım. Kağıt üzerinde her şey çok güzel. İş işleyişe geldiği zaman karşılık buldurmak lazım ki yaptığın iş vatandaş üzerinde bir etki yaratsın” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10