ÇTSO üyelerine Hong Kong pazarı anlatıldı

TRAKYAKA ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen "Asya Pazarına açılan Kapı Hong Kong" konulu bilgilendirme toplantısında, Oda üyelerine Honkong ile ticari ilişkiler kurmanın

Çerkezköy 12.05.2016 21:00:00 0
ÇTSO üyelerine Hong Kong pazarı anlatıldı

ÇİN’E GİRİŞ KAPISI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Çerkezköy TSO Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yarımcısı İbrahim Gönül, TRAKYAKA Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Melih Ergene ve firma temsilcileri katıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Danışman Perran Ersu, “Hong Kong, sahip olduğu esnek ekonomisi ve ideal konumu ile küresel dünyanın büyük bir aktörü olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünyanın en büyük ekonomisi olarak kabul edilen Çin’e bir giriş kapısı olarak görülen Hong Kong, iş dünyasının odak noktası haline gelen merkezlerden biridir” dedi.

 

HONG KONG’UN AVANTAJLARI

Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkilerin gün geçtikçe büyüyerek daha da önem kazandığını belirten Ersu, “Hong Kong’un başlıca ticaret kalemlerini demir-çelik yarı mamul ürünler, mücevher, tekstil ve deri oluşturmaktadır. Hong Kong’un 2013 yılı toplam ihracatı 556 milyar dolar, ithalatı ise 563 milyar dolardır. Hong kong’un ticaret hacmindeki büyümenin sebebi ise sunduğu avantajlardır” diye konuştu. Hong Kong’un sunduğu avantajlardan da bahseden Perran Ersu, “Güçlü ve bağımsız hukuk sistemi, açık ve şeffaf bir hükümet, yolsuzlukla mücadele kültürü, servis odaklı ekonomi, uluslararası finans merkezi, sermayenin serbest akışı, düşük ve basit vergi sistemi, iyi denetlenen bankacılık sistemi, uluslar arası tahkim merkezi, Asya’nın 3’üncü-Dünyanın 7’nci en büyük piyasası ve Asya’nın en büyük limanı olması…”

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10