Köprülü ezacılar gününü kutladı

14 Mayıs Eczacılık Günü hakkında yazılı açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, "Eczacılık, insanlığın hastalıklarla verdiği müca

Tekirdağ 13.05.2016 17:32:00 0
Köprülü ezacılar gününü kutladı

HÜKÜMET ECZACILARI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Eczacıların yüzyıllardır gelenek, değer ve gelişen bilim dünyasının sunduklarıyla toplumun, bireylerin sağlığı için çok değerli bir görevi devam ettirdiğini belirten Köprülü, “Eczacılarımız,  yurdumuzun en uzak köşelerinde dahi sağlık ve danışmanlık hizmeti verirken yıllardır bir yığın sorunla uğraşmak zorunda bırakılmıştır. AKP hükümetleri döneminde vatandaş ve eczacı arasında her zaman olumlu olarak süregelen ilişkibozulmuş, karşılıklı güven sarsılmıştır. Devletin vatandaştan direkt bir şekilde alamadığı muayene ücretlerini eczacılardan alması, eczacılarımızı zor durumda bırakmıştır” dedi.

 

ECZACILARIN GELİRİ DÜŞÜYOR

Köprülü, “Sağlık giderleri içeresinde ilaç ödemelerinin önemli yer tutması nedeniyle, AKP iktidarları döneminde yapılan ilk iş, eczacıların kar oranları ile oynamak olmuştur. Fiyatlar düştükçe eczacıların gelirleri de düşmekte, ancak buna karşın giderler artmaktadır. Eczacının her geçen gün artan eczane iletişim masraflarını karşılamayacak boyutlara ulaşması nitelikli bir ilaç hizmetinin sürdürülebilirliği açısından büyük tehdit oluşturmaktadır. Tüm bu olumsuzluklarının bir an önce düzelmesi dileklerimle, vatandaşlarımızın güvendikleri kurumların her zaman başında gelen eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü kutlarım” ifadelerini kullandı.

 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10