Teşekkürler Fenerbahçe

Fenerbahçe basketbolda Avrupa şampiyonluğunu bitime 2 saniye kala yediği basketle kaçırdı. Sarı Lacivertliler, Turkish Airlines Euroleague'in finalinde CSKA Moskova'ya dramatik bir maçta uzatmada 101-96 yenilerek Avrupa ikincisi

16.05.2016 18:55:00 0
Teşekkürler Fenerbahçe

CSKA MOSKOVA 7. AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

Fenerbahçe finale Sloukas ve Kalinicli sürpriz bir beşle başladı. Coach Obradovic, CSKA'nın yıldızı De Colo'yu Kalinic'le yıpratmak istedi. Ancak Kalinic kısa sürede 2 faul aldı. Datome'nin 8 sayıyla tamamladığı ilk periyodu CSKA Moskova 22-20 önde bitirdi. İkinci periyot ise Fenarbahçe için tam bir kâbustu. Sarı Lacivertliler, CSKA'nın sert savunması karşısında hücumda bir türlü ritim bulamazken, savunmada da büyük açıklar verdi. Özellikle Teodosic'in ağırlığını koyduğu bu periyotta 28-10'luk üstünlük sağlayan CSKA soyunma odasına 50-30'luk skorla ve tam 20 sayılık farkla önde gitti. İlk yarıda Teodosic ve Higgins'in 10'ar sayısı vardı.

 

SEVİNÇTEN HÜZÜNE

Fenerbahçe, seyircisinin de desteği ile ikinci yarıya daha sert savunma ile başladı. Ancak özellikle faul atışlarındaki çok düşük yüzde, farkın fazla azalamamasına neden oldu. Serbest atışlardaki isabet oranı bu periyot itibarı ile sadece yüzde 60'dı (18/30). CSKA son periyota 69-53 önde girdi. Son periyot ise Fenerbahçe'nin inanılmaz bir geri dönüşüne sahne oldu. Pota altında Udoh'u çok etkili kullanan Fenerbahçe, seyircisinin büyük desteği ve Dixon'ın arka arkaya üçlükleriyle farkı eritti. Sarı Lacivertliler maçın normal süresinin bitmesine 20 saniye kala da Sloukas ile öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe'nin Avrupa şampiyonluğuna sadece 1,9 saniye kalmıştı. Ancak CSKA'dan Khryapa'nın tiplediği topla maç 83-83 bitti ve uzatmaya gitti. Son periyotun skoru 30-14 Fenerbahçe lehineydi.

 

UZATMADA KAYBETTİK

CSKA Moskova, uzatma dakikalarında turnuvanın MVP'si seçilen De Colo'nun maça ağırlığını koyması ile sahadan 101-96 galip ayrıldı ve Euroleague şampiyonu oldu. Rus ekibinde De Colo 22 sayı 7 asist; Teodosic ise 19 sayı 7 asistle oynadı. Fenerbahçe'de ise finali Dixon 17; Udoh, Antic ve Datome 16'şar sayıyla tamamladı. Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, final sonrası düzenlediği basın toplantısında CSKA Moskova'yı yedinci, eski asistanı Dimitris Itoudis'i de Başantrenör olarak ilk Avrupa şampiyonluğu nedeniyle kutladı. Oyuncularıyla gurur duyduğunu vurgulayan Zeljko Obradovic, hakemlere de tepki göstererek, "Bence şampiyonluğu hak ettik. Ama bazıları bunu düşünmüyor!" dedi. Uzatma dakikalarında hiç faul atışı kullanmadıklarını hatırlatan Obradovic, "Euroleague finali uzuyorsa ve uzatmalarda bir takım 10, diğer takım 0 serbest atış atıyorsa, bu normal değildir!" diye konuştu.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10