El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Sanat Kursları meyvelerini vermeye devam ediyor. Dün de Kızılpınar Mahalle Evi'nde gerçekleştirile

Çerkezköy 16.05.2016 20:47:00 0
El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı

AÇILIŞA AKAY DA KATILDI

Kızılpınar Mahallesi’nde eski belediye binasında gerçekleştirilen Kızılpınar Mahalle Evi Yılsonu Sergisi açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı ve Necmettin Çınar, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli, Kurs Öğretmeni Aylin Abidinoğlu, Kurs Yardımcı Öğretmeni Sevgi Karabaş, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

28 KURSİYER KATILDI

Açılış kurdelesinin kesilmesinden önce kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kızılpınar Mahalle Evi’nde Mart ayında başlayan ve 8’i rölyef, 20’si nakış olmak üzere 28 kursiyerin katıldığı kurslarımızda ortaya çıkan bu el emeği göz nuru ürünleri görmek bizi çok mutlu etti. Gerçekten birbirinden güzel ve değerli eserler ortaya çıkarılmış. Bu anlamda başta kurs öğretmenlerimiz olmak üzere tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi. 

 

MAHALLE EVLERİNİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Mahalle Evleri’ni daha da güçlendirmek adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Başkan Vahap Akay, “Bunun için kültür ve Sanat kurslarımıza kadınlarımızın katılımını daha da artırmalıyız. Bugün burada sizlerle Mahalle evimizde buluşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Veliköy’de başladığımız bu etkinliklerimize, Kızılpınar ve ilçe merkezimizde devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

ESERLER HALKIN BEĞENİSİNE SUNULMALI

Kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Vahap Akay, “Kadınlarımızın buradaki emeklerinin sonuçlarını görmek büyük mutluluk. Ama bununla yetinmemeliyiz. Veliköy, Kızılpınar ve İlçe Merkezimizdeki Kültür Sanat Kurslarında ortaya çıkan ürünleri, Çerkezköy’de büyük bir sergi ile vatandaşlarımızın beğenisine sunmalıyız. Bunun için sizler bir araya gelip uygun bir tarih belirleyin. Biz de Belediye olarak üzerimize düşeni yapalım” dedi.

 

O TABLOYU ÇOK BEĞENDİ

Başkan Akay’ın konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri ve kurs öğretmenleri tarafından kesildi. Sonrasında sergiyi gezen Başkan Akay, tüm eserlerin birbirinden değerli olduğunu fakat üzerinde Allah’ın 99 isminin yazılı olduğu Rölyef Tabloyu çok beğendiğini belirtti. Başkan Akay’ın bu tabloyu, yapılacak sergide bizzat satın alması bekleniyor.   

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10