SGK'dan 10. Yıl kutlaması

Sosyal Güvenlik Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada 3 ayrı kurumun SGK çatısı altında birleştirilmesinin 10. Yılı kutlanırken, vatandaşlara da Sosyal Gü

Tekirdağ 18.05.2016 19:37:00 0
SGK

GENÇLERİN BORCUNU SİLİYORUZ

1 Kasım seçimlerinin ardından 64.Hükümet eylem planında yer alan hususlar ve sürecin devamında yapılan tespitler ışığında vatandaşların lehine birçok iyileştirme yapıldığı belirtilen açıklamada, “İl Müdürlüklerimiz, kurumumuzun taşra teşkilatını oluşturmakta olup vatandaşlarımız için yerinden çözüm hizmetleri sunmaktadır. Vatandaşlarımızca cevaplanan memnuniyet anketlerinde, Çalışma Bakanlığımız ve bağlı ilgili kuruluşlarına artan güven ve memnuniyet oranları da, bu hizmeti yerine getirmedeki gayretimizin somut meyveleridir. Yapılan düzenlemelerle tüm gençlerimizin 25 yaşına kadar olan Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları silindi. Yönetmelik çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından, yaklaşık 3,5 milyon gencimizin yaklaşık 4 milyar Lira borcunu tamamen siliyoruz” denildi.

 

BAYAN MEMURLARIMIZA YARI ZAMANLI ÇALIŞMA HAKKI GETİRİLDİ

Sosyal Güvenlik Haftasında, gençlere müjdeler vermekten son derece memnun olduklarını belirten SGK Tekirdağ İl Müdürlüğü yetkilileri, “Kurumsal hizmetlerimizde, özellikle memurlarımızın emeklilik işlemlerinde kullandığımız programlar yenilenerek emeklilik işlemleri ve diğer hizmetlerin daha kolay ve hızlı yapılması sağlandı. Bayan memurlarımıza yarı zamanlı çalışma hakkı getirildi. Doğum izinlerinin bitiminden sonra çocukları ilköğretime başlayana kadar bayan memurlarımız yarı zamanlı çalışabilecek. Asgari ücretin bin 300 Lira’ya yükseltilmesi nedeniyle işverenlerimizin yükünü hafifletmek amacıyla, işverenlerimize 100 Lira asgari ücret desteği sağladık. Terörle mücadeleye tam destek verdik. Mağduriyet yaşayan esnafımıza, prim erteleme ve taksitlendirme imkanı sağlandı” dedi.

 

EMNİYET HİZMET TAZMİNATI YÜZDE 25 ARTIRILDI

Kadınlara üç defaya mahsus olmak üzere doğum borçlanması hakkı getirildiği belirtilen açıklamada, “Tüm İşçi ve Bağ-Kur Emeklilerinin aylıklarına 100 Lira seyyanen zam yapıldı. Emeklilerimizin aylıklarından kesilmekte olan Sosyal Güvenlik Destek Primini kaldırdık. Böylece emeklilerimizin maaşında yüzde 10’luk bir artış daha gerçekleşti. Bu güne kadar yaklaşık 10 bin emeklimizin maaşını konutunda ödedik. Yine istemeleri durumunda emeklilerimiz, üç aylık maaşlarını peşin olarak alabiliyorlar. Polis ve uzman erbaşlarımızın 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarıldı ve emniyet hizmet tazminatı yüzde 25 artırıldı. Alo 170 hattı ile de vatandaşlarımızın kurum hizmetlerine ilişkin tüm sorularına cevap verilmeye devam ediliyor. Sigortalılarımız tüm kurum hizmetlerinin aksayan ya da sabote edilmek istenen işlemleri için bilgilendirme hattımızı bir ihbar hattı olarak da kullanabiliyor. SGK olarak, Sosyal Güvenlik haftasına, ülkemizin neredeyse yüzde 100’ünü kapsayan bir Genel Sağlık Sigortası ile girmiş olmakla gurur duyuyoruz. 10 uncu yılını dolduran kurumumuz, geleceğe; daha kaliteli ve gelişen teknoloji ile yarışan bir sağlık hizmeti finansman paketi ve daha etkin bir sigortacılık hizmeti ile girecektir” ifadelerine yer verildi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10