Girişimci Kadınlar Güçleniyor

'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı' ile Tekirdağlı 50 kadın çiftçiye İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı KOSGEB onaylı 70 saat süreli UygulamalÄ?

Tekirdağ 18.05.2016 23:52:00 0
Girişimci Kadınlar Güçleniyor

102 BAŞVURU YAPILDI

Tekirdağ ilçelerinden toplam 102 kadın çiftçinin programa başvuru yağtığı belirtilen açıklamada, “İlçelerden toplanan başvurular incelendi. Koşulları uymayan kadın çiftçiler elendi. Başvurular ön mülakat yapılıp tekrar değerlendirildikten sonra 63 kadının başvurusu İŞKUR Müdürlüğü’ne teslim edildi. İŞKUR Müdürlüğü çalışanları tarafından yüz yüze mülakat yapıldı. Sonrasında KOSGEB onaylı iki eğitmen tarafından Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli’nde 9 gün süre ile iki sınıfta 46 kadın çiftçiye eğitimler verildi. Eğitim bitiminde Şahbaz ve Önerler Mahallelerine işletme gezisi yapıldı” denildi.

 

İLK ÜÇE GİREN PROJELER TÜRKİYE FİNALİNDE YARIŞACAK

Kadın çiftçilere eğitim bittikten sonra projelerini yazmaları için 15 gün zaman verildiği ifade edilen açıklamada, “Hazırlanan projeler il jürisi tarafından değerlendirildi. İl jürisi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Odası ve Ticaret Borsasından konunun uzmanları tarafından değerlendirildi. 24 Mayıs Salı günü Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Salonu’nda saat 14.00’da yapılacak programda projeler sergilenecek ve dereceye giren projeler açıklanacak. İlk üçe giren projeler Türkiye finalinde yarışacak” ifadeleri kullanıldı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10