Sağlık Bakanları terörü konuştu

Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev, sağlık alanında işbirliği konularını görüşmek için Türkiye'ye gelerek Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu ziyaret etti. Ba

18.05.2016 23:53:00 0
Sağlık Bakanları terörü konuştu

BERABERLİĞİMİZ SONSUZA KADAR SÜRECEK

Basına kapalı gerçekleşen görüşme öncesi Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbek Batıraliyev, terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlileri için Türk milletine başsağlığı dileyerek; “Türkiye’de vatan bütünlüğü için hizmet edip şehit olan askerlerimizin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Kardeş ülkeden bir bakan olarak her zaman Türkiye’nin yanında olduğumu ifade etmek istiyorum. Biz uzun yıllardır Türkiye’nin desteğini almışızdır. Bunun için inşallah bizim beraberliğimiz sonsuza kadar devam edecek” dedi.

 

TERÖRE ÇİFTE STANDART UYGULAYAN ÜLKELER VAR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise “Kırgızistan ile kardeşliğimiz tarihi geçmişten tarihi geleceğe sonsuza kadar devam edecektir. Tabi ki Türkiye olarak terörle ilgili sorunumuz açıkçası bizi üzüyor. Ama millet birlik ve beraberlik içinde bu terör mücadelesini başarısı ile sonuçlandıracaktır. Özellikle terörizme karşı ortak duruş sergileyen gerek kardeş ülkeler gerekse diğer ülkelerin bu anlamdaki duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Tabi diğer taraftan da ne yazık ki terörizme çifte standart uygulayan ülkeler var. Bunlara her türlü desteği verenler var. Bu bedeli bugün biz ödüyoruz. O destek verenlerin de başına bu bela gelebilir. Ümit ederiz ki bu teröre ve terörizme karşı dünya birlikteliğini güçlü sağlar ve bu anlamda hiçbir masum insan bedel ödemez ve hiçbir ülkede anlamsız yere bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmaz. Ama Türkiye olarak bunun üstesinden gelmeyi başaracağız. Sizlerin desteği, duası, gönül dostluğu bize ayrıca güç veriyor” ifadelerini kullandı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10