Gelenek bozulmadı

Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi İnan Sokak'ta bulunan Çerkezköy Çelebi ErkekÖğrenci Yurdu'nun kermesi dün saat 13.00'da dualarla açıldı.

Çerkezköy 19.05.2016 00:14:00 0
Gelenek bozulmadı

KATILIM YOĞUN OLDU

Bu yıl 16.’sı düzenlenen kermesin açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Marmara Ereğlisi İlçe Başkanı Hakan Turan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı İbrahim Narçın, Belediye Meclisi Üyesi Şükrü Dumanlar, Yurt Müdürü Sabahattin Taşdelen ve yurt öğretmenleri ile dernek yöneticileri, sivil toplum kruluşu yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

16 YILDIR KATILIYORUM

Açılışta konuşan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Çerkezköy Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu’nun her yıl düzenlediği geleneksel kermeslerine 16 yıldır aralıksız olarak katılmak için özen gösterdiğini belirterek, “Bugün bu güzel kermesin açılışında yine burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu anlamlı kermese her yıl gelmeye özen gösteriyorum. Bu yurtlarda okuyan çoçukların üniversiteyi bitirmiş iş güç sahibi olmalarından da son derce mutluluk duyuyorum. Kermeslerde elde edilen gelirler, buralarda eğitim öğretim gören çoçuklar için harcanıyor. Herkesin bu tür kermeslere katklı sağlamasını istiyorum. Bu anlamlı güzel kermesin hayırlara vesile olmasını diliyor, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

TÜM ÇERKEZKÖYLÜLERİN SAHİP ÇIKMASI İSTİYORUM

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Öncelikle böylesine güzel kermese katkı sağlayan ablalarımıza, annelerimize, kardeşlerimize, esnaflarımıza ve hayırseverlerimize, burada öğrenim gören öğrencilerimizin yetişmelerine vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Burada yetişen öğrenciler vatanına bayrağına sahip gençler olarak yetişmektedir. Bu nedenle tüm Çerkezköylü hemşerilerimin bu öğrenci yurdumuza sahip çıkmasını istiyorum ve sahip çıkacağına da inanıyorum. Kermesin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

KERMESİN BAŞARILI OLMASINI DİLİYORUM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da yaptığı konuşmada, “Bu gün 16.’sı düzenlenen geleneksel Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu kermesinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu kermese katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da “Bu öğrenci yurdumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir yurttur” dedi ve kermesin hayırlı olmasını diledi. Kermesin açılış kurdelesi protokol mensuplarınca dualar eşliğinde kesildi. Açılış sonrası Beyaz Zambak Kreş öğrencilerinin Mehter Takımı gösterileri ilgiyle izlendi. Veliler minikleri görüntülemek için birbirleriyle yarıştı. Minik öğrenciler daha sonra istiklal Marşı’nı okudu.

 

KERMESTE YOK YOK

Çerkezköy Çelebi  Erkek Öğrenci Yurdu Kermesinde kurulan stantlarda kermese gelen vatandaşların giyimden yiyeceğe kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılama imkanına sahip olacağı kaydedildi. Kermeste Dini Kitapların satışının yapıldığı kitap standı, kuruyemiş standı, ayakkabı, döner, ızgara köfte, erkek, bayan ve çocuk giysilerinin satışı yapıldığı stantlar ile ev yemekleri ile evde yapılan pasta ve keklerin satışının yapıldığı stantlar ilgi çekti. Kermesin 10 gün süreceği belirtildi. Standları gezen Kaymakam Metin Kubilay, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve diğer protokol mensupları hayranlıklarını gizleyemediler ve standların başında duran bayanları tebrik ettiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10