19 Mayıs coşkusu bitmeyecek

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının 97. yıl dönümü kapsamında kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm ülkede olduğu gibi Çer

Çerkezköy 19.05.2016 17:01:00 0
19 Mayıs coşkusu bitmeyecek

KUTLAMALAR ÇELENK TÖRENİ İLE BAŞLADI

Program dün saat 10.00’da Beldiye Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk törenine Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral  Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, STK temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Gaziler, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Okul Müdürleri, öğretmenler, muhtarlar, öğrenciler ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

 

80 ÇOCUĞA BİSİKLET

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile devam etti. Ardından Sağlık Bakanlı’ğının İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne çocuklara verilmesi için gönderdiği 80 adet bisiklet, protokol mensupları tarafından çocuklara hediye edildi. Kaymakam Metin Kubilay, bisiklet dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, “Daha sağlıklı nesillerin yetişmesi ve obeziteye karşı özellikle gençlerin daha duyarlı olması bakımından Sağlık Bakanlığımız tarafından çoçuklarımıza spor yapmaları için gönderilen bisikletleri veriyoruz. Sağlıklı nesiller yetişmesine çok önem veren bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından protokol mensupları çoçuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Protokol üyeleri daha sonra tören alanında bulunan kanser tarama aracını gezdi. Ardından törene katılan çoçuklara diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

 

ÜLKEYİ YAKIN GELCEKTE SİZLER YÖNETECEKSİNİZ

19 Mayıs kutlama programı Kapalı Otopark’ta devam etti. Günün anlam ve önemimi belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal yaptı. Gençlerin her zaman birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini belirten Metin Aysal, “Ülkeyi her türlü tehditlere karşı savunmaktqan taviz vermeyin. Her zaman olduğu gibi bu gün de bizim güç kaynağımız Milletin iradesidir. Bu nedenle gençlere büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Yakın gelecekte Türkiye’ye yön vercek ve ülkeyi yöneteceksiniz. Birlik ve beraberliğime karşı tehditlere hiçbir şekilde fırsat vermeyiniz” dedi.

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilçe genelinde yapılan yarışmalarda ve Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası müsabakalarında derece elde eden takımlara, okullar arası yapılan futbol, basketbol, voleybol, tenis, komposizyon yarışmalarında ilk üçe giren okul ve öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni ardından öğrenciler Gençliğe Hitabe’yi ve birbirinden güzel şiirleri katlımcılar için okudu. Daha sonra da Pakize Narin Anadolu Lisesi Müzük Korosu Barış Manço’nun şarkılarılarını seslendirdi. Program protokol mensuplarının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı kutlama sorumlularını tebrik etmeleri ile son buldu.

 

TÖRENDEN NOTLAR

Öğrencilerin halk oyunları sırasında Çerkezköy’ün maskotu olan ‘canpare’ adlı köpeğin tören alanına girerek öğrencilerin oyunlarına eşlik etmeye başlaması, folklor ekibini sıkıntıya soktu. Görevliler canpare adlı köpeği tören alanı dışına çıkarmak için yoğun çaba gösterdi. Ancak dışarı çıkarılan köpek bir süre sonra yine tören alanına girdi ve bu sırada belediye çalışanlarından Osman Sayar köpeği yakalayıp tören alanı dışına çıkarmayı başardı. Canparenin tören alanından çıkarılmasından sonra halk oyunları ekibi rahatlıkla oyunlarını sergiledi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10