Çerkezköy 'Fiber'leniyor

Çerkezköy Belediyesi'nin ilçede 70 kilometrelik "fiber optik hat" döşeme işi için anlaştığı Türkiye'nin önde gelen GSM firması, çalışmalarını tüm hızıyla sürd?

Çerkezköy 20.05.2016 21:22:00 0
Çerkezköy

ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Teknoloji çağında, Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilçelerinin başında gelen Çerkezköy’de iş dünyasının ve vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri olan yavaş internet sorunu tarih oluyor. Ülkenin en büyük GSM firmalarından biri ile anlaşmaya varılmasının ardından Çerkezköy’de başlatılan fiber optik hat döşenmesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Fiber Optik Hat döşeme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte ilçede hızlı internet erişimi sağlanmış olacak. İşlerini internet üzerinden yapan birçok büyük firma, internet hızının yavaş olması nedeniyle verimli çalışamama sıkıntısından kurtulacak.

 

ÜCRETSİZ WİFİ HİZMETLERİ DE VERİLECEK

Fiber Optik Hat döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçenin kalabalık noktalarında ücretsiz WİFİ hizmeti de verilmeye başlanacak. Çerkezköy’ün en işlek caddelerinde, meydan ve parklarında internet erişim ortamları oluşturulacak. Böylece şehrin hemen her noktasından vatandaşlar tablet ve cep telefonları ile istedikleri an ücretsiz bir şekilde internete bağlanabilecek.

 

ÖZEL İŞ MAKİNELERİ KULLANILIYOR

Fiber Optik Hat döşeme çalışmaları ilçenin muhtelif noktalarında özel iş makineleri ile gerçekleştiriliyor. Bu özel iş makineleri sayesinde yolda yaklaşık 10 santimetre genişliğinde alan kazılıyor. Kazılan alana fiber kablolar döşendikten sonra da bu alan başka bir araçla tekrar onarılıyor. Bu sayede çalışma yapılan cadde ve sokaklar trafiğe kapatılmıyor, vatandaş da mağdur edilmiyor. Yüklenici firma yetkilileri, çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını ve Çerkezköy’ün fiber internete kavuşacağını kaydetti.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10