El işi çiniler görücüye çıktı

Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen ve 6 ay süren Çini Kursu'nda kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünler Kent Konseyi Salonu'nda sergi

Çerkezköy 20.05.2016 21:23:00 0
El işi çiniler görücüye çıktı

6 AY SÜREN KURSA 15 KURSİYER KATILDI

Çini Sergisi açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve esşi Güliz Akay, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Özel Optimed Hastanesi ve Özel İrmet Hastanesi Kurumsal Pazarlama Sorumluları, Kurs Öğretmeni Emel Basut Gemici, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Mayıs ayında başlattığımız etknliklerimiz Çini Kursu sergisiyle devam ediyor. 6 ay süren bu kursa 15 kursiyerimiz katıldı ve her biri de çok başarılı oldu. Bizlere devamlı destek veren Belediye Başkanımız Vahap Akay’a da teşekkür ediyorum. Çini Kursu hocamız başta olmak üzere tüm kursiyerlerimiz gerçekten çok özverili bir çalışma sergilediler. Ortaya çok güzel işler çıkardılar. Şimdide bu güzel işler siz katılımcıların beğenisine sunulacak. Kurs hocamız Emel Basut Gemizi hanımefendi başta olmak üzere tüm kursiyetlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

TÜM BAYANLARIN KURSLARA KATILIMLARINI BEKLİYORUZ

Serkan Karagöz’ün ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Öncelikle ilçemizde böylesine güzel bir kursun açılmış olmasından duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çerkezköy’de tüm bayanlarımızın bu tür kurslara katılmalarını bekliyoruz. İlçemizde bayanlarımızın birlikteliğini güçlendirmek istiyoruz. Çerkezköy’de güçlü bir şekilde el emeklerinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Ortaya çıkan el emeklerlini kalıcı bir şekilde değerlendireceğiz ve bu nedenle önümüzdeki hafta Kapalı Otoopark üzerinde 4 günlük geniş kapsamlı bir sergi açacağız. El emeği ürünler daha geniş kitlelere tanıtılacak. Bu konuda bir temel attık ve adım adım ilerliyoruz. Geçtiğimiz yıl kurs sayımız azdı. Kurslarımızı devamlı çoğaltacağız. Bu yıl daha çok kurs açtık. Amacımız el emeklerini daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu kurslarla birlik beraberliği  güçlendirmektir” dedi.

 

AKAY HAYRANLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra sergiyi gezen Belediye Başkanı Vahap Akay ve beraberindekiler kursiyerlerin işlerini incelediler ve çok beğendiklerini ifade ederek kursiyerleri ve kurs hocasını bir kez daha tebrik ettiler. Kursiyerler tarafından Başkan Akay’a el işlemeli bir çini hediye edildi. Kursa hayran kaldığını belirten belediye Başkanı Vahap Akay, “Böyle güzel kursların daha da çoğalması gerekyor. Gerçekten çok güzel işler yapılmış. Her birinde de ayrı bir emek olduğunu görüyoruz. Böylesine güzel bir hediye için de sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10