Her biri birbirinden değerli

2015-2016 eğitim öğretim yılı içinde Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserler, Belediye Kapalı Otopark üzerinde açılışı yapılan sergide gÃ?

Çerkezköy 20.05.2016 21:26:00 0
Her biri birbirinden değerli

SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay’ın destekleri ile Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan “Makine ve El Nakışları”, “Ebru”, “Rölyef”, “Giyim”, “Kırkyama” ve “Dekoratif El Sanatları” kurslarına katılan kursiyerlerin 2015-2016 eğitim öğretim yılı boyunca hazırladıkları birbirinden değerli el emeği göz nuru eserler; Belediye Kapalı Otopark üzerinde açılışı yapılan sergide vatandaşların beğenisine sunuldu. Serginin açılış törenine Kaymakam Metin Kubilay’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayir, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’ün eşi Müjgan Karagöz, kurs öğreticileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KURSLARIMIZ HER EVE ULAŞMALI

Programda kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, “Göreve geldiğim ilk günden beri söylediğim gibi bizim en esaslı işimiz eğitimdir. Bir sanayi şehri olan Çerkezköy’ü sağlık ve eğitimde de marka kent yapma hedefleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Halk Eğitimi Kampanyası ile büyük yol kat ettik. Amacımız Halk Eğitimi Kurslarının her mahalleye, her caddeye hatta her eve ulaşmasıdır. Bu dönem açtığımız 290 kursa toplam 7 bin 533 kursiyer katıldı. Biz bu rakamların çok daha yukarılara çıkmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

Çerkezköylü kadınların Halk Eğitimi Kurslarına büyük ilgi gösterdiğine vurgu yapan Kaymakam Metin Kubilay, “Değerli kurs öğreticilerimiz nezaretinde çok güzel çalışmalara imza attılar. Bugün de kursiyerlerimizin hazırladığı birbirinden değerli el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergi açılışı için toplandık. Bu vesile ile başta kurs öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından kurs öğreticilerine çiçek, kursiyerlere de başarı belgeleri takdim edildi. Daha sonra sergiyi dolaşan ve eserleri inceleyen Kaymakam Kubilay’a Kurs öğreticilerinden Gülhis Başaran tarafından kravat ve bir tablo hediye edildi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10