Yüceer postane çilesini yeni Başbakan'a sordu

Gazetemizin manşetten duyurduğu Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin postane çilesi haberine duyarsız kalmayan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuyu Türkiye Büyük Milllet Meclisi gündemine taşÄ

Çerkezköy 20.05.2016 21:34:00 0
Yüceer postane çilesini yeni Başbakan

KUYRUK VEZNEDEN DIŞARI TAŞIYOR

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin tek memurla çalışan postanede işlemlerini yaptırmak için çok uzun bir süre kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarına ve kuyruğun vezneden dışarıya taştığına dikkat çekerek, oluşan görüntülerin Çerkezköy’e yakışmadığını ifade etti. CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, duruma haklı olarak tepki gösteren Çerkezköylü’lerin bir an önce sorunun çözülmesini ve çektikleri çilenin bitmesini istediğini kaydetti.  CHP’li Yüceer, “Söz konusu durum; 6475 Sayılı Posta Hizmetleri Kanunu’nun evrensel posta hizmetlerinin belirlenen ulusal veya uluslararası standartlara uygun yürütülmesine ilişkin maddesinin de açık ihlalidir” diye konuştu.

 

SORU YAĞMURUNA TUTTU

Yüceer, Bakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin postane çilesi ne zaman bitecektir? Bu yönde bir çalışma var mıdır? Çerkezköy’e yakışmayan kuyruk görüntüleri için Bakanlık olarak postaneye daha fazla personel görevlendirme düşünülmekte midir? Şimdiye kadar postaneye herhangi bir personelin atanmamasının gerekçesi nedir? Söz konusu durumla ilgili Bakanlığınıza herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur? Ne zaman bulunulmuştur? 30 bin nüfuslu bir mahalleye tek bir memurun hizmet vermesi örneği herhangi bir ilçe ya da mahallede var mıdır? Söz konusu durum; 6475 Sayılı Posta Hizmetleri Kanunu’nun 4. Maddesi 1. Fıkrası k bendinde evrensel posta hizmetlerinin belirlenen ulusal veya uluslararası standartlara uygun yürütülmesine ilişkin faaliyetleri izlemek, denetlemek ve gerekli tedbirleri almanın açık ihlali değil midir? 30 bin nüfuslu bir mahalleye tek bir memurun hizmet vermesi ulusal ya da uluslararası standartlara uygun mudur?”

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10