Gözlük deyip geçmeyin

Havaların ısınmasıyla birlikte zararlı ışınlardan korunmak için güneş gözlüğü kullanımının arttığına dikkat çeken Avşar Saat Gözlük ve Takı Satış Mağazası sahibi AÅ

Çerkezköy 22.05.2016 18:20:00 0
Gözlük deyip geçmeyin

VATANDAŞ ÇOĞU NASIL GÖZLÜK KULLANACAĞINI BİLMİYOR

Vatandaşların güneş gözlüğü alırken camlarının polorize ve UV filitreli olmasına dikkat etmeleri gerektiğini belirten Aşkın Avşar,  “Özellikle vatandaşlarımızın çoğu nasıl gözlük kullanacaklarını bilmiyor. Rastgele sıradan alınarak kullanılan güneş gözlükleri göz sağlığı açısından sakıncalıdır. Sakıncalı olduğu gibi gözlerin bozulmasına da neden olmaktadır. Bu nedenle güneş gözlüğü deyip geçmemek lazım. Güneş gözlüğü alırken gözlük camlarının polorize ve UV filitreli olmasına kesinlikle dikkat edilmelidir. Bu göz sağlığı açısından çok önemlidir” dedi.

 

KİM NASIL GÖZLÜK KULLANMALI

İnce yüz hatlı kişilerin yuvarlak hatlı gözlükleri tercih etmesi gerektiğini söyleyen Avşar, “Yuvarlak hatlı kişiler de köşeli güneş gözlüklerini tercih etmelidir. Bu gözlükler kişilere en uygun gözlüklerdir. Güneş gözlüğü kullanmada tereddüt eden ya da göz rahatsızlığı olanlaron ise nasıl bir güneş gözlüğü kullanmaları konusunda göz doktorlarına baş vurarak muayene olmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

DOĞRU GÖZLÜK KULLANILMALI

Gözde Optik Mağaza Müdürü Emre Buluş da göz sağlığı acısından doğru ve bilinçli gözlük kullanılması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de maalesef göz sağlığı acısından doğru güneş gözlüğü kullanan sayısı çok az. Doğru güneş gözlüğü kullanımı göz sağlığı acısından çok önemlidir. Çünkü yazın kavurucu sıcağında birçok kişi gün boyu güneş gözlüğü kullanıyor. Eğer doğru gözlük kullanılmaz ise gözlerde önemli sağlık problemi oluşabilir. Bu nedenle güneş gözlüğü kullananlar alırken mutlaka göz sağlığını tehdit etmeyen, göze zarar vermeyen gözlük camlarının polorize ve UV filitreli olmasına dikkat etmelidir.

 

KÖRLÜĞE NEDEN OLABİLİR

Buluş, “Gerekirse göz doktoruna danışmalı ya da ne tür güneş gözlüğü kullanması gerekiryorsa muayene olmalı ve ona göre güneş gözlüğü kullanmalıdır. Bu yalnız yetişkinler için değil çocuklar için de geçerlidir. Doğru gözlük kullanılmadığında güneş ışınları gözlere büyük zarar vermekte ve zaman içinde körlüğe neden olmaktadır. Bir de doğru gözlük seçerken mutlaka gözlüklerin markalı olmasına çok dikkat edilmeli. İşporta da satılan rastgele gözlüklere bu nedenle kesinlikle itibar edilmemeli. Göz çok hasas bir organ olduğundan gözü koruyacak ve güneş ışınlarından etkilemeyecek olan doğru ve markalı polorize camlı ve UV filitreli güneş gözlükleri mutlaka tercih edilmelidir” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10