İlk teslimat Ergene'ye yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan yeni itfaiye araçları görev yerlerine teslim edilmeye başlandı.300 bin lira değerinde olan sıfır kilometre tam donanımlı itfaiye aracı, düzenle

Ergene 23.05.2016 20:11:00 0
İlk teslimat Ergene

Vakıflar mahallesinde yapılan törene Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka,  İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ile çok sayıda kişi katıldı.
İtfaiye aracının hayırlı olmasını dileyen Dodurka, "Ergene halkının hizmetine soktuğumuz araç 320 beygir gücünde,  6 bin litre su ve 200 litre köpük kapasitesine sahiptir.  Güçlü pompasıyla dakikada 3 bin litre su ve köpük işleyebilir 40 Bar Basınçla su fışkırtabilir. Çift kabinli olup şoför haricinde dört itfaiyeci aynı anda araca binebilir.  Yani bu araç tam donanımlı ve Avrupa standartlarında bir itfaiye aracıdır. Bölgenin özellikleri göz önüne alındığında Ergene İlçesi için böyle araçlarla donatılmış bir itfaiye istasyonu oldukça önem taşımaktadır. Çünkü ilçemiz kalabalık bir nüfusa sahip olmanın yanı sıra beş adet de OSB’ye sahiptir ve bunların hiçbirinde itfaiye istasyonu bulunmamaktadır. Allah bu araçların eksiğini göstermesin ve de kullanmak zorunda bırakmasın. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10