Prof. Dr. Seyyar: Resulullah hiçbir engelliyi mağdur etmedi

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından dün saat 14.00'da Halk Eğitimi Merkezi'nde engellilere yönelik düzenlenen konferan büyük ilgi gördü. Programa konuşmacı olarak katılan Prof.

Çerkezköy 23.05.2016 20:39:00 0
Prof. Dr. Seyyar: Resulullah hiçbir engelliyi mağdur etmedi

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu, AK Parti İlçe eski Başkanı Sait Yazı, Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Seyyar, Çerkezköy Motorlu Taşıyıçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.  Dr. Ayhan Arslan, Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, NKÜ ÇEMYO Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, TSD Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Sakine Varlık, Şube Saymanı Gülşen Civan, engelli vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ALİ SEYYAR’A PLAKET VERİLDİ

Kızılpınar Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Fatih Kisral’ın Kuran tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın konmuşmasıyla devam etti. Tuna, “Bugün değerli hocamız Ali Seyyar’ın konuşmalarından istifade edeceğiz. İslamın engelliler hakkında önemli çalışmalar yaptığını ve bu çalışmalarında Hz. Muhamme (S.A.V.)’in yılmadan nasıl bir çalışma yaptığını sizlere aktaracak” dedi. Kaymakam Metin Kubilay da, “Bu yıl ilçemizde engelliler haftasında çok güzel programlar yapıldı. Bu programların hazırlanmasında emeği geçenlee teşekkür ediyoruz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Kaymakam Kubilay tarafından Prof. Dr. Ali Seyyar’a plaket verildi.

 

BEDENSEL ENGELLİLERİN BAŞINDA GÖRME ENGELLİLER GELMEKTEDİR

Hz. Muhamed (SAV)’in dünyanın en örnek insanı olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Ali Seyyar, “Engellilere karşı herkesin iyi davranması, her zaman yardımcı olunması için yaşamı boyunca yoğun bir çalışma yaptı. Hiçbir engelliyi mağdur etmedi. Onları yaşama bağlamak için ne gerekiyorsa yaptı. İnsanları, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaları konusunda uyardı. Peygamberimizin engellilerle ilgili uygulamalarını ele alırken, konuyu bedensel ve zihinsel engelliler olmak üzere iki kısımda değerlendirmek gerekir. Bedensel engellilerin başında görme engelliler gelmektedir. Çünkü o dönemde hastalık sebebiyle ve bunun yanında savaşların ok ve mızrak gibi delici aletlerle yapılmasından dolayı toplumlarda görme kabiliyetlerini kaybeden insanların sayısı çok fazlaydı. Kuran’da ‘ama’ kelimesi, çoğu yerde manevi körlük anlamında kullanılmıştır” dedi.

 

ZORLU BİR İMTİHAN

Seyyar şöyle devam ett: “Hz. Peygamber (SAV)’in hadislerinde daha çok görme engellilerle ilgili hükümler yer alır. Görme engelli olup da sabredenlerin cennetle ödüllendirileceğini bildirmiştir. İnsanın dış dünyaya açılan penceresi konumundaki gözlerini kaybetmesi, elbette kişi için zorlu bir imtihandır. İki gözünü kaybettiği halde, şikayet etmeyip sabredebilen kişiye Allahu Teala, cennetini vereceğini bildiriyor. Cennete ulaşmak kolay olmadığına göre, gözleri kaybına sabretmek, zoru başarmak demektir” dedi. Program, Ali Seyyar’ın konuşmasının ardından sona erdi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10