Açılışı Vali yaptı

Çerkezköy Kent Konseyi ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile açılan Rölyef Kursları'nın yılsonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Çerkezköy 23.05.2016 20:44:00 0
Açılışı Vali yaptı

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Kent Konseyi Binası’nda dün saat 15.00’da düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Turan Ersöz, okul müdürleri, kurs öğretmeni Yasemin Tokgöz ve 75 rölyef kursiyeri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

250’DEN FAZLA ESER ORTAYA ÇIKTI

Röfley Kursu öğreticisi Yasemin Tokgöz’ün öğreticiliğinde Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde 40, Kent Konseyi’nde de 35 olmak üzere toplam 75 kursiyer, 250’den fazla eser ortaya çıkardı. Kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları eserler katılımcılardan büyük ilgi gördü. Açılış sonrasında Çıkmaz Sokak Müzik Grubu solistleri Çağla Senay Tokgöz eşliğinde davetlilere müzik ziyafeti çekildi. Açılışta konuşan Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Rölyef kursumuzun bu sergi açılışını sizlerle birlikte yapmaktan onur duyuyoruz. Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm kurslarımıza katkı sağlayan ve destek veren Belediye Başkanımız Vahap Akay’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu yıl açtığımız kurlarda 300 kursiyerimiz eğitim gördü. Çok güzel işler yapıldı. Ayrıca Vatan Size Minnettardır Anıtı projemizi de hayata geçiren Çerkezköy Belediyemize de çok teşekkür ediyoruz. Rölyef kursumuzda emeği geçen başta kurs öğretmenimiz Yasemin Tokgöz ve tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

KADINLARIMIZ BU KURSLARDA BİR ARAYA GELİYOR

Bu gibi çalışmalarla kadınların kurslara katılımlarını artırmak istediklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “Kent Konseyi ve Mahalle evlerimizde açılan kurslarda kadınlarımız buluşuyor. Bu yıl 800 kursiyer bayanımızı kurslarda bir araya getirdik. Bu kurslarda ortaya çıkan el emeği ürünleri daha büyük kitlelere duyurmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu kurslar sayesinde komşuluk ilişkilerini de arttırmayı amaçlıyoruz. 30 Mayıs’ta kapalı otopark üzerinde açacağımız sergide kursiyerlerimizin el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları işleri sergileyeceğiz” diye konuştu.

 

GELENEKLER GELİŞTİRİLMELİ

Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Bu tür santaların geliştirilmesinden mutluluk duyuyoruz. Gelenekler geliştirilmeli. Kadın emeği çok önemli. Onların emeğini görmekten gurur  ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

EMEĞE SAYGI DUYULMAYA BAŞLANILDI

Mesleğe ilk başladığı yıllarda bu gibi işlerin yapılıp sergilendikten sonra çöpe atıldığını söyleyen Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ise “Son yıllarda insanların sanata ve el emeğine karşı yaklaşımları oldukçe değişti. Emeğe saygı duyulmaya başlanıldı. El emeği ve göz nuru dökülerek yapılan işler çok önemli. Çerkezköy başta olmak üzere bölgemiz bir sanayi bölgesi olması nedeniyle iş sahlarıyla ilgili kurslar da açılmalı. Öğrendiğime göre bu yıl Çerkezköy’de 35 bin kişi kurslara katılmış. Bu rakam ülkemizde birçok ilçe nüfusundan daha fazla. İl Merkezimizde ve ilçelerimizde açılan kursların istihdama katkısı varsa daha da önemli oluyor. Bu kurslarda emeği geçenleri ve katkı sağlayanları tebrik ediyorum” dedi. 

 

TABLOLAR HEDİYE EDİLDi

Program sonunda kursiyerlerin yaptığı Atatürk posterleri ve Osmanlı Tuğrası’ndan oluşan tablolar Vali Enver Salihoğlu’na, Milletvekili Dr. Candan Yüceer’e, Kaymakam Metin Kubilay’a, Belediye Başkanı Vahap Akay’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a hediye edildi. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz tarafından da rölyef kursu hocası Yasemin Tokgöz’e “Vatan Size Minnattardır” rölyefi takdim edildi. Açılış kurdelesi Vali Enver Salihoğlu, Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Kaymakam Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından kesildi. Sergiyi gezen protokol mensupları sergiyi çok beğendiklerini ifade ettiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10