ÇTSO'da verimlilik eğitimi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Peryön Trakya Şubesi işbirliğinde "Verimliliği Artıran İK Uygulamaları" konulu seminerde, işletmelerin en önemli hedeflerini

Çerkezköy 24.05.2016 18:48:00 0
ÇTSO

KATILIM FAZLA OLMADI

ÇTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer, 5 oturum halinde gerçekleştirildi. Almelek Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alper Almelek, Tekno Group İK Müdürü Özkan Başak, Altın İplik A.Ş. İK Müdürü Çiğdem Orhan, Denge Kimya Genel Müdür Yardımcısı Refik Gülbahar, İnsan Kaynakları İş & Sosyal Güvenlik Kanunu Danışmanı Şakir Gülsever, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Habibe Akşit ve Yazar Tuna Kiretmitçi seminere konuşmacı olarak katıldı. Programa Peryön Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özber Çetin, Kültür Üniversitesi Akademik Kadrosu ve firmaların İnsan Kaynakları yöneticileri katıldı. Seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi takdim edildi. Konuşmacılara ise birer porselen plaket verildi.

 

SEMİNER KONUSU BENİ ÇOK HEYECANLANDIRDI

Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel, uzun yıllar İnsan Kaynakları yöneticisi olarak çalıştığını belirterek, “Seminer konusu beni çok heyecanlandırdı. Düzenlenen bu seminerin tüm katılımcılara katkı sağlamasını temenni ediyorum. Ben İK yöneticilerinin sahada olmasının çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi. Hakan Gel’in ardından konuşan Kültür Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Müge İşeri, çok çalışmakla verimli çalışmanın aynı şey olmadığını belirterek, “Bireyler kendilerini eğitirken, verimli çalışmayı da unutmamalıdır. İK yatırımları, firmalar için geri dönüşü en uzun olan yatırımlardandır. Verimlilik düzeyi yüksek personel ile çalışmak en büyük amaçtır. Firmalar bununla ilgili sistemler kurup yönetmek durumundadır” dedi.

 

İNSANIMIZI YÜKSEK REFAH SEVİYESİNE ULAŞTIRMAK HEPİMİZİN ORTAK AMACI

Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de konuşmasında seminerin, her sektörden değer üreten tüm işletmelerin büyük önem verdiği bir noktaya parmak bastığını belirterek, “Verimlilik tüm işletmelerin hedefi ve ideali. Potansiyeli çok yüksek olan ülkemizin ekonomik kalkınmasına be gelişimine yol açacak en önemli unsur. Bu potansiyelin hayata geçirilmesiyle dünya ekonomileri arasında bugünkünden daha iyi bir konuma gelmek ve insanımızı daha yüksek refah seviyelerine ulaştırmak hepimizin ortak amacı” dedi. Düzenlenen toplantının herkes için faydalı olacağına inandığını söyleyen Rektör Demir, tüm katılımcılara ve kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

 

SUNUMLAR YAPILDI

Seminerde Almelek Şirketler Grubu CEO’su Alper Almelek, “İnsan Kaynağının Doğru Yönetiminin Verimliliğe ve Kâra Etkisi”; Tekno Group İK Müdürü Özkan Başak, Altın İplik A.Ş. İK Müdürü Çiğdem Orhan, Denge Kimya Genel Müdür Yardımcısı Refik Gülbahar de “İdeal İK’ya Yolculuk” ve “Şirket Uygulamaları” konuları hakkında sunum yaptı. Panelin moderatörlüğünü Peryön Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özber Çetin üstlendi. İnsan Kaynakları İş & Sosyal Güvenlik Kanunu Danışmanı Şakir Gülsever “KOBİ’lerde Riskleri Önleyen İş Hukuku Uygulamaları” hakkında katılımcıları bilgilendirirken; İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Habibe Akşit “KOBİ’lerde Çalışan Bağlılığı Oluşturma” konusuna değindi. Seminerin son bölümünde ise, Türkiye’nin tanınmış yazarlarından Tuna Kiremitçi, Yaşamda Verimlilik konulu söyleşisini gerçekleştirdi. Kiremitçi’nin konuşmasının ardından Verimliliği Arttıran İK Uygulamaları semineri sona erdi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10