Projeler başarılı oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Mera İyileştirme ve Yönetimi"ve "Baklagil Yem Bitkilerinin Ekim Alanlarının Genişletilmesi" projeleri ile ilgili saha kontrol çalı

Tekirdağ 25.05.2016 19:07:00 0
Projeler başarılı oldu

MALİYETLER DÜŞÜRÜLDÜ

Yapılan incelemelerde, uygulama alanı içindeki meralarımızda beklenilenden fazla ot miktarı artışları tespit edildi. Hayvan yetiştiricileri ve vatandaşlardurumdan memnuniyetlerini dile getirilerek projede emeği geçenlere teşekkür etti. Baklagil Yem Bitkilerinin Ekim Alanlarının Genişletilmesi Projesi ile dağıtılan 64 bin 180 kilogram macar fiği ve yem bezelyesi tohumunun, yaklaşık 6 bin dekardaki hasadı tamamlanıp balyalar haline getirilip depolara kaldırılarak kaba yem açığı büyük oranda kapanmış oldu. Böylelikle hayvancılık maliyetinin çok büyük kısmını oluşturan kaba yemin, maliyetinin düşürülerek miktarın arttırılması adına çok büyük adımlar atıldı. Projelerin önümüzdeki yıllarda da kapsamının genişletilerek devam edileceği belirtildi.

 

890 ARICIYA 6 BİN ADET KOVAN DAĞITITILDI

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından “Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi” kapsamında 2015 yılında 890 arıcıya 6 bin adet kovan dağıtımı gerçekleştirildi. Hayrabolu-Çıkrıkçı, Çorlu-Sarılar, Malkara-Sarnıç, Muratlı-Yeşilsırt-Yukarısevindikli mahallelerinde yerinde yapılan saha ziyaretlerde kovanların dolduğu ve projenin başarıya ulaştığı ifade edildi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10