Minik mucitlerden büyük icatlar

Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliğinde ülke genelinde okullarda gerçekleştirilen TUBİTAK Bilim Fuarı etkinlikleri, Çerkezköy'de de gerçekleştiriliyor. Çerkezköy'de eğitim Ã?

Çerkezköy 25.05.2016 19:23:00 0
Minik mucitlerden büyük icatlar

BU YIL 3’ÜNCÜSÜNÜ DÜZENLİYORUZ

Nurullah Narin Ortaokulu TUBİTAK Bilim Fuarı açılış törenine Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Musa Dinç, “TUBİTAK’ın desteği ile bu yıl Bilim Fuarı etkinliklerinin üçüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN YARATICILIKLARINI ORTAYA ÇIKARMAK

Bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetiştirilmesinde çok önemli bir etken olduğunu kaydeden Musa Dinç, “Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Bizlerin amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasını sağlamaktır. Yapılan bu çalışmaların gelecekte yeni buluşlara imza atan bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamasını diliyorum” dedi.  

 

8 OKULDA 500 PROJE

Programda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Metin Kubilay ise “İlçemizde bu yıl 8 okulumuzda TUBİTAK Bilim Fuarı etkinliği düzenlenecek. Bugün 6’ncı okulumuzda Bilim Fuarı açılışını yapıyoruz. 8 okulumuzda toplam 500 proje sergilenecek. Bu 500 projede toplam 799 öğrenci ve 112 öğretmenimiz görev alıyor. Öncelikle bu projelerde görev alan tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum” dedi.

 

GELECEKTE BÜYÜK BULUŞLARA İMZA ATACAKLAR

Nurullah Narin Ortaokulu Bilim Fuarı’nda ise 70 projenin sergileneceğini kaydeden Kaymakam Kubilay, “Bu projelerde 28 öğretmenimiz ve 210 öğrencimiz görev aldı. Bugün ayrıca 40 eserden oluşan ‘Görsel Şölen’ adlı resim sergimizin de açılışını yapacağız. Biz eğitim ile ilgili her meseleyi önemsiyoruz. Bu projeler, uzun emekler sonunda ortaya çıkıyor. Bugünün gençleri yarın bizlerin yerine geçecek. Belkide bu çocuklarımız arasından bazıları, gelecekte büyük buluşlara imza atacaklar” dedi.

 

PROGRAMA DAVET ETTİ

Yarın Çerkezköy OSB Konferans Salonu’nda “Çerkezköy Yıldızları ile Buluşuyor” etkinliğinin 2’ncisinin gerçekleştirileceğini anımsatan Kaymakam Kubilay, “Ulusal ve uluslar arası alanlarda başarılı olan öğrencilerimizi, halkımıza tanıtmayı amaçladığımız bu programa tüm Çerkezköy halkını davet ediyorum. Çerkezköy eğitimde marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eğitimde her geçen gün daha iyi konuma geliyoruz. Bu tür etkinlikler de eğitim alanında ilerlememizde önemli birer etkendir” dedi.   

 

ROBOTUS BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Konuşmaların ve açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam Metin Kubilay ve beraberindekiler Bilim Fuarı’ndaki tüm projeleri tek tek inceledi. Okulun 7’nci sınıf öğrencilerinden Erdem Karakaş’ın hazırladığı “Robotus” adlı proje, Kaymakam Kubilay ve diğer katılımcıların ilgisini çekti. Robotus adlı araç, verilen komutlar sayesinde kendi kendine hareket edebiliyor ve kendi kendine park edebiliyor.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10