Pide fiyatı değişmeyecek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı Meclis Toplantısı dün saat 11.00'da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan meclis üyelerinden ve Çerkezköy Fırıncılar Dernek Başkanı Mehmet Sait Er

Çerkezköy 27.05.2016 20:43:00 0
Pide fiyatı değişmeyecek

NİSAN AYI GELİRİ 140 BİN LİRA

Taha Ülker’in başkanlık yaptığı toplantının ilk gündem maddesinde Nisan ayı gelir gider hesapları görüşüldü. Konuyla ilgili biligi veren Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Nisan ayı içerisinde 140 bin 316 Lira gelir elde edildiğini; 138 bin 49 Lira da gider yapıldığını ifade etti. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantı meclis üyelerine Almanya’daki Hannover MESSE 2016 Fuarı hakkında bilgi verilmesi ile devam etti. Türkiye’den 134 firmanın katıldığı fuarda Türk ürünlerinin beklenenden fazla ilgi gördüğü ifade edildi.

 

ARGE LABORATUARI ÖNERİSİ

Yamaç, Almanya ziyaretleri sırasında ULM kentindeki Üniversiteyi de ziyaret ettiklerini ve burada gördükleri Arge Labaratura’ına hayran kaldıklarını belirterek aynısının Çerkezköy’de de yapılabileceğini ifade etti. Yamaç, “500 bin Euro’ya mal olmuş ve sanayiciler de destek olmuş. Pekala biz de böyle bir labaratuarı oda olarak bölgemize kazandırabiliriz” dedi. Rahmi Yılmaz da, “Böyle bir yatırım bu paraya biraz zor olur. 500 bin Euro’ya kurulacağını sanmıyorum. Ancak Çerkezköy ve Çorlu Ticaret ve Sanayi odaları birlite hareket ederse ya da Trakya’daki tüm odalar birlikte bu işi yaparsa gerçekleşebilir” dedi. Taha Ülker de “Bu Üniversite ve Odalarla yapılırsa daha iyi olur düşüncesindeyim” dedi.

 

PİDE FİYATI DEĞİŞMEYECEK

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da bu yıl yapmayı planladıkları toplu yemekler konusunda düşüncesini meclise sundu. Kozuva “Odamız Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerine hizmet veriyor. Biliyorsunuz ki ilçemizde binlerce kişiyehizmet verecek bir lokanta yok. Bu nedenle ben yemekleri üç yerde verelim diyorum. Paramız buralarda kalsın. Garden’a ya da başka bir yere gitmeyelim. Vergi ödüllerini de odamız üyelerine Saray’da, Kapaklı’da ve Çerkezköy’de yemek verdiğimiz yerlerde takdim edelim” dedi. Kozuva’nın bu konudaki görüşüne Taha Ülker, “Tüm oda üyeleri aynı çatı altında olursa daha iyi olur” diye karşılık verdi.

 

FİYATLAR DEĞİŞMEDİ

ÇTSO Meclis Üyesi ve Çerkezköy Fırıncılar Dernek Başkanı Mehmet Sait Erdem de Ramazan pidesinin gramajının ve fiatının geçen yıl olduğu gibi kalacağını söyledi. Buna göre 350 gram pide fiyatının 2 Lira, 350 gram yumurtalı pidenin fiyatının ise 2,25 lira olarak kalması Meclis’te oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10