Vezirköprülüler 15. Piknik Şöleni'nde buluştu

Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği 15. Geleneksel Piknik Şöleni Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Büyükyoncalı Mahallesi'nde Bozaba Piknik Alanı?

Çerkezköy 29.05.2016 19:13:00 0
Vezirköprülüler 15. Piknik Şöleni

2 BİNE YAKIN VEZİRKÖPRÜLÜ VATANDAŞ KATILDI

Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Piknik Şöleni’ne, Tekirdağ ve ilçelerinde ikamet eden 2 bine yakın Vezirköprülü vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Dursun Yıldız "Geleneksel hale getirdiğimiz piknik şölenimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu düzenlememizde bana yardımcı olan başta yönetim kurulu üyelerim olmak üzere tüm sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

 

DERNEKÇİLİK ZOR İŞ

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Dernekçilik çok meşakkatli bir iş. Bu kapsamda Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği yıllardır örnek bir şekilde çalışıyor. Bugün de geleneksel olarak gerçekleştirdikleri piknik şölenlerinin 15’incisi kapsamında bir araya geldik. Dernek Başkanı Dursun Yıldız ve yönetimini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

 

AĞALIĞI KAPTIRMADI

Sunuculuğunu Hasan Çil’in yaptığı programda açılış konuşmasının ardından Samsun yöresine ait davul zurna ekibi sahneye çıkarken, dernek üyeleri halay çekti. Yöresel oyunların yanı sıra yöresel sanatçılar da birbirinden güzel şarkıları seslendirerek Samsunlulara unutulmaz bir gün yaşattı. Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği 15. Piknik Şöleni’nde ağalık yarışması da büyük çekişmeye sahne oldu. Yaklaşık 40 adayın yarıştığı ağalık artırmasını 30 bin Lira veren mevcut ağa Hasan Saraçoğlu kazandı.

 

KATILIMCILARA ÇEŞİTLİ İKRAMLARDA BULUNULDU

Ağalık yarışmasının ardından çeşitli hediye çekilişleri gerçekleştirilirken, gün boyu özel olarak hazırlanan ikramlar davetlilere ikram edildi. Çerkezköy Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği 15.Piknik Şöleni canlı müzik eşliğinde akşam saatlerine kadar devam etti. Piknik Şöleni’ne Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile 2 bine yakın Samsunlu katıldı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10