Süleymanpaşalı'lar kemençeyi çok sevdi

Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Müzik Teknolojileri Bölümü Çalgı Yapımı Programı Klasik Kemençe Semineri Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Süleymanpaşa 30.05.2016 21:12:00 0
Süleymanpaşalı

KLASİK KEMENÇE DİNLETİSİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Programa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Belediye Meclis Üyesi Kültür Komisyonu Başkanı Edibe Akçakaya veçok sayıda müziksever katıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Sanatçı Öğretim Görevlisi Lale Akay, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Yardımcı Doçent Hatice Doğan Sevinç, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Erhan Bayram, Kültür Bakanlığı Kemençe Sanatçısı Rafet Kemancı, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Yüksek Öğrencisi Canfeza Gündüz ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Lise Öğrencisi Deniz Yalın’ın konuşmacı olarak katıldığı yaklaşık 2 saat süren seminerde klasik kemençe dinletisi de gerçekleştirilirken geceye katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

 

KLASİK KEMENÇE ÜRETİMİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE GELDİK

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Kültür Komisyonu Başkanı Edibe Akçakaya program sonunda gecede emeği geçenlere teşekkür edip çiçek takdim etti. Klasik kemençe semineri sonunda açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı bünyesinde uzun süredir çalgı üretimi gerçekleştirildiğini belirtirken; “Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı çalgı yapım atölyesi ile uzun süredir üretimler yapıyoruz. Özellikle klasik kemençe üretiminde çok önemli bir yere geldik. Bu akşamki konserde de konuklarımız Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı’nda yapılan kemençelere ses verdiler. Çok güzel bir gece oldu emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10