Tekirdağlı tabipler Furtun'u unutmadı

Tekirdağ Tabip Odası yönetimi 29 Mayıs 2015'de Samsun'da görevi başında öldürülen Dr. Kamil Furtun'u anmak amacıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ 30.05.2016 21:15:00 0
Tekirdağlı tabipler Furtun

SAMİMİ ADIMLAR ATILMIYOR

Sağlıkta şiddetin can almaya devam ettiği belirtilen açıklamada, “Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir çözemedik. Resmi rakamlara göre hergün 31 hekim, sağlık çalışanı hastalarından ya da hasta yakınlarından, şifa dağıtmaya çalıştıkları kişilerden dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılır oldu. Yine Samsun'da, Kamil Furtun’un öldürülmesinden aylar sonra, 19 Kasım 2015’de bir diğer meslektaşımız, Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi. Olanları, bitenleri akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Konuyu irdeleyen, çözüm önerileri geliştiren onca rapora rağmen, ne yazık ki gelinen noktada samimi adımların atılmadığını görüyoruz. Sağlık Bakanlığı sürekli artan hasta memnuniyetinden söz etmektedir, ancak her ne hikmetse memnun olan bu hasta ve hasta yakınları her gün Türkiye’nin dört bir yanında doktor, hemşire ve sağlık çalışanı dövmeye devam etmektedir” denildi.

 

ZANLI HASTANE İDARESİNİN BİLMEDİĞİ BİR KİŞİ DEĞİL

Sağlıkta şiddetin altında yatan ana nedenlerin uzun süredir tartışıldığına dikat çekilen açıklamada, “Dr. Kamil Furtun’u öldüren katil hastane idaresinin bilmediği bir kişi değildir. Hakkında çok sayıda savcılığa yansımış dosyası bulunan bir kişidir. Daha önce de hastanede sağlık çalışanlarına saldırmıştır, hatta cinayetten bir gün önce bu kişinin sağlık çalışanları için risk oluşturduğu hastanenin İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantı tutanağına yansımıştır. Bu kadar sorun çıkaran ve hastane personelinde bu kadar tedirginliğe sebep olan, saldırılar gerçekleştiren bu şahıs nasıl olmuştur da hastaneye elini kolunu sallayarak, belinde silahla girip çıkabilmiştir? Hastane idaresi neden hiçbir şikayette bulunmamış,  yasal görevlerini yerine getirmemiş, önlem almamıştır? Nasıl olmuştur da bu ihmaller zinciri herkes tarafından sevilen, bilgisi, becerisi ve kişiliğiyle tüm Samsun’un sevgilisi olmuş Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesine kadar gidebilmiştir? Hastane idaresi neden çekinmiştir?” diye soruldu.

 

İBRETLİK BİR DURUM

Tekirdağ Tabip Odası yönetimi şöyle devam etti: “Böylesine bir durumun nitelikli bir kamu yönetimiyle, akılla, vicdanla bağdaşır yanı yoktur. Konuyu daha geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı’na, Müsteşar ve Bakan Yardımcısı’na bir kez daha hatırlattık. İçinde bulunulan durum ibretliktir. Bu ülkeyi, bu ülkenin sağlığını yönetenlerin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemede ne kadar duyarlı olduklarını açıkça sorgulatan bir durumdur bu. Açıkça söyleyelim bu utanç tablosunun peşini bırakmayacağız, yüzü kızarmayanlara bu gerçekleri hatırlatmaya devam edeceğiz.”

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10