Mutfakta harikalar yarattılar

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ile birlikte, Ulusal ve Uluslararası düzeyde yapılan Gastronomi Festivali yarışmalarına katılan ve dereceyle dönen Hacı Fahri ZÃ?

Çerkezköy 30.05.2016 21:19:00 0
Mutfakta harikalar yarattılar

DOĞAN, ÖĞRENCİLERİ ANKARA’YA DAVET ETTİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Kaymakam Kubilay ve Milletvekili Ayşe Doğan, Okul Müdürü Talat Mutlu ve öğretmenler tarafından karşılandı. Yarışmalara katılım amaçlarının öğrencilerin eğitim gördükleri alanda farkındalık yaratmak ve Çerkezköy’ü başarıyla temsil etmek olduğun belirten Mutlu, “Hijyen konusunda çok hassasız. Bunu Çerkezköy Kaymakamlığı koordinasyonu ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Örnek Gıda İşyeri Belgesini 3 kez üst üste kazanarak kanıtladığımızı düşünüyorum” dedi. Okul yönetimini ve öğrencileri tebrik eden AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, eğitim ile ilgili her konuda destek olmaya hazır olduklarını ifade ederek, başarılı öğrencileri Ankara’ya davet etti.

 

10 ALTIN, 7 GÜMÜŞ, 3 BRONZ MADALYA KAZANDILAR

Okulun, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Gastronomi Festivali ve Bursa Butad 2. Ulusal Gastronomi Festivali’ne “Yiyecek İçecek Hizmetleri” dalında katıldığın söyleyen Kaymakam Metin Kubilay ise “Okulumuz, Uluslararası Gastronomi Festivalinde, 25 ülkenin katıldığı yarışmalarda, Gençler Pratik Ekip kategorisinde yarışmaya katılan 21 ekip arasında bronz madalya kazandı. Bu yıl 2.’si düzenlenen Ulusal Gastronomi Festivaline 30 lisenin katıldığı yarışmada okulumuz, Ana Yemek, Makarna, Pizza, Tatlı ve Balık kategorilerinde yarışmaya katılmış, ekip halinde Altın Madalya kazanarak birinci olmuştur. Toplamda 20 öğrenci ile yarışmış ve 10 altın, 7 Gümüş, 3 Bronz madalya kazanmış bütün öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

 

‘ÖRNEK GIDA İŞYERİ’ BELGESİNİ 3 KEZ KAZANDIK

Kaymakam Kubilay, “Güvenli gıda tüketimi insanlık hakkıdır. Okulumuz, Kaymakamlık koordinasyonunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen, ‘Örnek Gıda İşyeri’ belgesini 3 kez kazanmıştır. Bu yönü ile örnek bir kurum olduğunu ispatlayan okulumuzun Ulusal ve Uluslararası düzeyde başarı göstermesi bizler için onur vericidir” ifadelerini kullandı.

 

İŞTE BAŞARILI ÖĞRENCİLER

Yarışmalara Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri, Suat Adıyaman, Hülya Güner, Nurgül Kurşunlu, İbrahim Balaban rehberliğinde katılan öğrenciler ise şunlar: “Ana Yemek Kategorisi’nde Edanur Din (Altın), Şule Demir (Altın), Burçak Kara (Altın), Sevim Bayrak (Gümüş), Cansu Ballı (Bronz); Pizza kategorisinde Fatma Mervenur Okur (Altın), Melisa Duran (Gümüş), Meltem Kandemir (Gümüş), Zeynep Meryem Kılıç (Bronz); Makarna Kategorisi’nde İlayda Yaprak Kaya (Gümüş), İlayda Özdoruk (Bronz); Balık Kategorisi’nde Sevda Keleş (Gümüş), Betül Öksüz (Gümüş); Tatlı Kategorisi’nde Buse Aka (Altın), Aleyna Aman (Altın), Elif Topçu (Altın), Bahanur Uygurtaş (Gümüş); Lise Düzeyi Ekip’te Fatma Yılmaz (Altın), Emine Çifci (Altın), Sena Satar (Altın)”

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10