Sanayicilere Arge merkezi kurulumu eğitimi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından, ÇOSB İdari Bina 4. Kat Toplantı Salonu'nda sanayicilere yönelik; 'Bir İşletmede Ar-Ge Merkezi Kurulması' içerikli bir

Çerkezköy 31.05.2016 21:50:00 0
Sanayicilere Arge merkezi kurulumu eğitimi

TEŞEKKÜR ETTİ

Önceki gün gerçekleştirilen toplantıya ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal’ın yanı sıra çok sayıda firma yetkilisi katıldı. 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilisi Olgun Usta tarafından verilen eğitimin açılış konuşmasını ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur yaptı. Bölgeyi daha ileriye taşımak ve gelişim potansiyelini ortaya koymak adına düzenledikleri seminere katılım sağlayanlara teşekkür eden Yakuppur” Bu yoğun katılımınızın daha güzel çalışmalar ortaya koymak için cesaretimizi arttırdığını itiraf etmeliyim. Çerkezköy OSB olarak, ekonomik büyüme ve kalkınma performansını etkileyen en önemli faktörlerden birisinin Ar-Ge ve yeniliğin olduğu görüyoruz. Ar-Ge ve yenilik, hepinizin de bildiği üzere, küresel rekabette ülkelerin ve bölgelerin pozisyonunu farklılaştırıcı bir etkiye sahip. Bölgelerarası rekabet yarışında maliyete dayalı rekabet, yerini bilgiye dayalı rekabete bıraktı. Dolayısıyla, bilgiye dayalı rekabetin aracı olan Ar-Ge ve yeniliğe yönelik politikalar, bizim de önceliğimiz haline geldi. Bugünkü toplantıya katılan siz değerli katılımcılar da bu gerçeğin farkındadır” diye konuştu.

 

“8 MERKEZİMİZ BULUNUYOR”

Çerkezköy’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı 8 Ar-Ge Merkezi bulunduğunu belirten Natan Yakuppur, “Bu sayının artırılması ülkemizi küresel rekabette üst sıralara taşımak açısından çok önemlidir” dedi. Toplantıya katılan farklı sektörlerden yaklaşık 80 kişinin bölgede farklılık yaratmak adına çok önemli bir rakam olduğunu belirten Yakuppur, “Bu toplantı sonrasında bölgemizde yeni Ar-Ge Merkezlerinin kurulacağına ve ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sunulacağına inanıyoruz” dedi.

 

“İŞBİRLİĞİNE HAZIR OLDUĞU İFADE EDİLDİ”

Natan Yakuppur’un konuşmasının ardından sunumunu yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilisi Uzman Olgun Usta da, katılımcılara Ar-Ge Merkezlerinin kurulmasıyla ilgili bilgileri paylaşarak, yapılan yenilikler hakkında da bilgi verdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge alanında bölgede desteklediği Ar-Ge merkezlerinin sayısının artırılması amacıyla çok önemli çalışmaların yapıldığını belirten Usta, katılımın yüksek olmasının kendilerini de mutlu ettiğini belirtti. “Teknolojiye Yatırım Geleceğe Yatırım” sloganıyla yapılan sunumda Ar-Ge kavramı, firmalara gelişim ve hedef yükseltme konusundaki katkıları, yeni ufuklar açma anlamında yatırımcılara sağlayacağı fikirler, dolayısıyla ticari başarının sağlanması noktasındaki faydaları anlatıldı. Seminerde Bakanlığın yatırım desteklerinden de bahsedilerek; ülke ekonomisinin uluslararası düzeye nasıl kavuşturulabileceğinin de izahı yapıldı. Toplantının kapanış konuşmasını yapan Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal da katılımlarından dolayı firma temsilcilerine teşekkür ederek, bu konuda il müdürlüğü olarak her türlü desteğe ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10