Çerkezköy'e dev yatırım

Biyoteknolojinin yenilikçi gücüyle ülkeye değer katan Trpharm ilaç üretim tesisinin temelini bugün düzenlenecek olan programla Çerkezköy'de atılacak.

Çerkezköy 31.05.2016 21:52:00 0
Çerkezköy

TEMELİ ATILACAK

Yaptığı AR-GE yatırımlarıyla yenilikçi ürünler geliştirmek ve insan sağlığının hizmetine sunmak amacıyla 2013 yılında kurulan TRPHARM’ın biyoteknolojik ilaç üretim tesisinin temeli bugün saat 12.00’de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde 944 ada 4 parselde bulunan alanda atılacak.

 

15 BİN METREKARELİK KAPALI ALANA YAPILACAK

Merkezi ülkemizde bulunan ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde de aktif olarak çalışan TRPHARM; insan sağlığına yönelik yüksek kalitedeki ürün ve hizmetleriyle, Türkiye’nin 2023 vizyonuyla örtüşecek şekilde ülke ekonomisine katkıda bulunmayı planlıyor. Türkiye merkezli inovatif ve global bir ilaç firması olma vizyonunu hayata geçirmek isteyen TRPHARM, 45 milyon Euro’luk bir yatırımla, 15 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde ülkemizin biyoteknolojik ilaç üretim tesisini inşa ediyor.

 

İLAÇ ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Büyüyen ve gelişen ekonomiye katkı sağlayarak hem lokal hem de global yatırımların odağı olma hedefiyle yola çıkan firma; özellikle romatoloji, inflamatuvar hastalıklar, onkoloji ve nadir hastalıklara yönelik ilaç üretimi gerçekleştirecek.1 Haziran Çarşamba günü atılacak temelin ardından 2018 yılı sonu itibariyle faaliyete geçecek olan tesis; Çerkezköy’de hücre düzeyinden başlayarak biyoteknolojik etken madde ve bitmiş ürünlerin üretimine hizmet edecek. Bu değerli merkez, üstün teknolojisi sayesinde çoklu üretim için uygun koşullara sahip olmanın yanı sıra; yıllık 200 kilogram etken madde üretimi ve saatte 3 bin 500 şişelik bitmiş ürün kapasitesine sahip biyoteknolojik bir üretim tesisi olacak.

 

“HASTALARIN VE HEKİMLERİN HİZMETİNE SUNMAKTIR”

TRPHARM Başkanı Tuygan Göker, “ İki yıl önce kurulan firmamızda amacımız Türkiye’ye biyo tekneloji sahasında yatırım yapmak. Aynı zamanda Türkiye’de ağır ağır başlayarak Arge yatırımlarımızla belli katkıda bulunmayı hedefliyoruz. En büyük emelimiz, yüksek teknolojik standartlar altında üreteceğimiz bu özel ürünleri bir an önce hastaların ve hekimlerin kullanımına sunmaktır” diyerek hedeflerinin her şeyden önce insan sağlığı olduğunu ifade etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10