Gündem maddeleri komisyona havale edildi

Kapaklı Belediye Meclisi dün Belediye meclis salonunda Haziran ayı meclis toplantısını gerçekleştirildi.

Kapaklı 1.06.2016 19:39:00 0
Gündem maddeleri komisyona havale edildi

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 Dün saat 14.00’da yapılan Belediye Meclis toplantısı saygı duruşu ile başladı. Saygının duruşunun ardından gündem maddelerine geçilirken, gündem maddeler içinde yer alan Belediyeye yazılan dilekçeler oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Belediye Spor İşleri Müdürlüğü tarafından yazılan yazıda İlçede faaliyet gösteren Değirmenci Spor Kulübü sporcularının ödüllendirilmesi için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Bir diğer gündem maddesi olan Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan yazı oy birliği ile kabul edildi. Diğer gündem maddesinde ise 863 ada 5 parsel alanda bulunan ticaret alanının imar planındaki değişikliği için İmar komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin onuncu maddesinde yer alan Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından meclise sunulan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar plan notu oy birliği ile imar ve plan bütçe komisyonuna havale edildi.

 

TESKİ’Yİ ŞİKAYET ETTİ

Meclis toplantısının sona ermesinin ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi İrfan Demir, Kapaklı’da son dönemlerde yaşanan su sıkıntılarını dile getirdi. Kapaklı’da yerleşim alanına uzak olan yerlerde su sıkıntısının çekildiğini ifade eden Demir “ Konuyla ilgili vatandaşlarımızdan son dönemlerde talepler alıyoruz. TESKİ ve Büyükşehir Belediyesine bu konuyu iletmenizi ve sorunun ivedi bir şekilde çözülmesini talep ediyorum. Kapaklı’da su sorununu halletmek için kuyular açıldı ve açılışlar yapıldı. Ama havalar ısınmadan bu sorunlar yaşanıyorsa, havalar ısındığı zaman vatandaş ne yapacak. Kanalizasyon ve su hattı ile ilgili sorunlar çözülene kadar bu şikayetimi dile getireceğim” dedi.

İrfan Mandalı’nın ardından konuşan Başkan İrfan Mandalı “ Kapaklı’da böyle sorunlar olduğunu duyduk. TESKİ ve Büyükşehir Belediyesine yaşanan bu sıkıntıları da ilettik” dedi.

 

“SİZE GÜZEL BİR DERS VERMİŞTİR”

Hafta sonunda Çerkezköy Amfi Tiyatro’da Ulusal Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Resul Dindar konserinde yaşanan olaylara da değinen AK Partili Meclis Üyesi İrfan Demir “ Sizin de katıldığınız konserde sanatçının tepkisini yerel,ulusal ve konsere giden vatandaşlardan duyduk. Oradaki vatandaşlar ve sanatçımız her şeyin bir yeri ve zamanı olduğunu göstermiştir. Yeri ve zamanı olmayan her türlü şey toplum nezdinde çok ciddi tepki alır. Belediye Başkanı olarak sizin sıklıkla yaptığınız bir konu var. Açılışlar da etkinliklerde elinize mikrofonu aldığınız zaman Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümetine her daim eleştirilerde bulunuyorsunuz. Biz yerel siyasetçi, siz Belediye Başkanısınız, sarf ettiğiniz kişi ise Cumhurbaşkanıdır. Bu yaşadığınız son olay size çok güzel bir ders vermiştir. Demek ki her zaman her yerde her şey söylenmez” diye konuştu.

 

AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı tebrik eden Demir “ Siz programdan ayrıldıktan sonra konsere gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konsere çıkmama kararı alan sanatçı ile görüşme yapıp, sahneye çıkmasını sağlıyor. Orada yaşanabilecek bütün olumsuzluklara karşı yaptığı konuşma ve basına verdiği demeç ile ifade etmiştir. Sayın Vahap Akay’a, partisi, düşüncesi ve fikri ne olursa olsun yaptığı bu centilmenlik ve Belediye Başkanına yakışır bir davranıştan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“VAHAP AKAY’I BAĞLAR”

Programda herhangi bir siyasi konuşma gerçekleştirmediğini kaydeden İrfan Mandalı “ Programda Rahmetli Bülent Ecevit’in Kıbrıs olayları ile ilgili başarısını, kendisinin çok şansız bir genel başkan olduğunu söyledim. Her hangi bir şekilde Cumhurbaşkanı ve Başbakana hakarette etmedim. Açılışlarda hiçbir şekilde Cumhurbaşkanı ve Başbakana bireysel anlamda bir şey söylemedim. Terör sıkıntısı olduğunu, Cumhurbaşkanının bazı konularda ise taraflı olduğunu söyledim. Ona hakaret edici bir cümle telaffuz etmedim. Bu benim kişiliğime kişiliğime yakışmaz. Konuşmacı arkadaşlar çıkıp konuştu ise onları bağlar. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı takdire şayan bir konu var ise o da onu bağlar” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10