Ramazan davulcuları kimlik kartlarını aldı

Bu yıl Ramazan Ayı boyunca Çerkezköylü vatandaşlarımızı sahura kaldıracak olan Ramazan davulcuları belli oldu. Görevli kimlik kartlarını alan davulcular Zabıta Müdürlüğü binası önünde p

Çerkezköy 3.06.2016 18:39:00 0
Ramazan davulcuları kimlik kartlarını aldı

12 DAVULCU GÖREV ALACAK

Çerkezköy Belediyesi dün saat 14.30’da Ramazan davulcularını belirleyerek görev kimlik kartlarını dağıttı. Zabıta Müdürlüğü önünde yapılan görevlendirmede davulcular mini bir konser de verdi. Ramazan Davulcuları Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece itibari ile 9/8 ritmi ile tokmaklarını sahur için vurmaya da başlayacak. Davulculardan görevlerini layıkıyla yerine getirmelerini isteyen Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, görevlendirilen davulcuların dışında kimsenin davul çalamayacağını kaydetti. Ramazan davulcularının boyunlarında belediyenin verdiği görev kimlik kartı ile dolaşmalarını isteyen yetkililer, dağıtılan kimlik kartlarında, davulcuların isim ve soy isimleri ile görevlendirildikleri mahallelerin yazılı olduğunu ifade etti.10 mahallede 12 davulcunun görevlendirildiğini kaydeden yetkililer, davulcuların Ramazan boyunca 9/8 ritmi ile maniler söyleyerek vatandaşları sahura kaldıracağını kaydetti.

 

DAVULCULARA TAAHHÜTNAME İMZALATILDI

Kimlik kartlarının dağıtılmasının ardından davulcuların her biri 2016 yılı Ramazan Davulcuları için taahhütname belgesini imzaladı. Taahhütnamede şu maddeler yer aldı: “Ramazan davulcusu Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nın görevlendirdiği bölge dışında gece davul çalamaz ve bahşiş toplayamaz. Davulcular vatandaşın verdiği tepkilere saygılı olarak cevap verecek, varsa şikayetleri Zabıta Müdürlüğü'ne bildirecekler. Sahur saatleri dikkate alınarak tüm çalışma bölgesinde görev yapılacaktır. Bahşiş toplama gün ve saatleri örf adetler dışına çıkılmaksızın vatandaşın rahatsız edilmeden, gönüllü kişilerin rızası ile gerçekleşir. Gece çalışırken davulcuların yaka kartları görünür şekilde üzerlerinde bulunacaktır. Ramazan Davulcularının çalışmalarında aksaklık olan veya şikayete sebep olanların çalışma izni Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nca iptal edilir."

 

12 DAVULCU GÖREV ALACAK

Ramazan ayı boyunca Bağlık Mahallesi’nde İbrahim Karasu, Cumhuriyet Mahallesinde Recep Tınmaz, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Muzaffer Bayraktar ve Süleyman Umur, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ergül Karasu ve Behçet Tezgel, Fatih Mahallesi Hüseyin Pirbudak, İstasyon Mahallesi Aziz Bayduncu, Fevzipaşa Mahallesi Rıza Zurnacı ve Levent Çınar, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Yılmaz Ardıç, Kızılpınar Mahallesi Ahmet Karaoğlu davul çalacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10